Αποστολάκης: Αναγκαία η συνοχή του ΝΑΤΟ για να εκπληρώσει την αποστολή του

Αποστολάκης: Αναγκαία η συνοχή του ΝΑΤΟ για να εκπληρώσει την αποστολή του
Βασικές αρχές η συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο και οι αρχές καλής γειτονίας είπε ο κ.Αποστολάκης
Την θέση ότι είναι αναγκαία η συνοχή του ΝΑΤΟ προκειμένου να εκπληρώσει την αποστολή του διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την παρέμβαση του στις διήμερες εργασίες της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
«Βασική προϋπόθεση εκπλήρωσης των στόχων της συμμαχίας αποτελεί η διατήρηση της συνοχής της, η οποία πρέπει να βασίζεται στη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και στις αρχές της καλής γειτονίας» τόνισε ο κ.Αποστολάκης, υποστηρίζοντας ότι η ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών αιχμής στον στρατιωτικό τομέα καθιστά επιτακτική την αυστηρή συμμόρφωση του πλαισίου εφαρμογής ισχύος με τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου.
Παράλληλα, ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε σημαντικό για την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας να παραμείνει η Ρωσία συνδεδεμένη με αυτήν, συμμορφούμενη με τις προβλέψεις της συνθήκης ΙΝF, τονίζοντας ότι κρίνεται σκόπιμη η αναζωογόνηση του διαλόγου σχετικά με το μέλλον ενός αποτελεσματικού, λειτουργικού και βιώσιμου συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών, αφοπλισμού και μη διάδοσης πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, μέσω και του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τη συμμαχία τόσο στο επίπεδο των αμυντικών δαπανών όσο και στο επιχειρησιακό επίπεδο ενίσχυσης της αποτροπής, με τη διάθεση μέσων και προσωπικού και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του σχηματισμού NATO Readiness Initiative (NRI).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS