Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο κοντά στο λιμάνι της Λαμπεντούζα το «Sea Watch» - Αλληλεγγύη ζητά ο Αβραμόπουλος

Πιο κοντά στο λιμάνι της Λαμπεντούζα το «Sea Watch» - Αλληλεγγύη ζητά ο Αβραμόπουλος
Πιο κοντά στο λιμάνι της Λαμπεντούζα το «Sea Watch» 
Ακόμη πιο κοντά στο λιμάνι της Λαμπεντούζα μετακινήθηκε = το πλοίο Sea Watch, με τις πληροφορίες να το θέλουν να βρίσκεται, πλέον, στα 500 μέτρα από τη ακτή.
Δίπλα στο πλοίο βρίσκονται δυνάμεις της τοπικής ακτοφυλακής.
Το Sea Watch μπορεί να "δέσει" ανά πάσα χρονική στιγμή στο λιμάνι, ενώ το τοπικό λιμεναρχείο έχει προετοιμάσει τον χώρο για παν ενδεχόμενο, απομακρύνοντας τα πλοιάρια που βρίσκονταν εκεί.
Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής.
"Η λύση για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο Sea Watch θα προκύψει, μόνο όταν βρεθούν στη στεριά" τόνισε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξηγώντας πως οι Βρυξέλλες "συνεργάζονται στενά με τα Κράτη Μέλη για την μετεγκατάσταση των 42 μεταναστών, που βρίσκονται στο πλοίο για δύο, περίπου, εβδομάδες".
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini, δεν προχώρησε σε κάποια τοποθέτηση για το θέμα.
Στο μεταξύ, η ΜΚΟ Sea Watch επισημαίνει πως η κατάσταση στο πλοίο είναι απελπιστική και οι άνθρωποι που βρίσκονται πάνω σε αυτό, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι δικηγόροι της οργάνωσης απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία της πόλης Αγκριτζέντο, στη Νότια Ιταλία και ζήτησαν τη διερεύνηση πιθανής εγκληματικής συμπεριφοράς από τις τοπικές λιμενικές Αρχές, στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών.
Επιπλέον, ζήτησαν, χωρίς να έχουν λάβει ακόμα απάντηση, τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή αποβίβασή τους στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.
"Έχω απευθύνει κάλεσμα στα Κράτη Μέλη της Ένωσης να δείξουν αλληλεγγύη.
Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ιταλία και όλα τα κράτη που βρίσκονται σε πίεση" πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Όσο για την απειλή που εξαπέλυσε ο Matteo Salvini, πως δεν θα προχωρήσει σε εγγραφή των μεταναστών στα ευρωπαϊκά μητρώα, μετά την αποβίβασή τους στη στεριά, οι Βρυξέλλες υποστήριξαν πως "η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτεί πως όλες οι νέες αφίξεις στο ευρωπαϊκό έδαφος πρέπει να εγγράφονται, ενώ απαιτείται και η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης