Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στην G20 - Αμφιβολίες για μια συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στην G20 - Αμφιβολίες για μια συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 382,21 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (27/6/2019), μετά από μια νευρική συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» των επενδυτών να στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Ιαπωνία, εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων σχετικά με το εάν είναι πιθανή μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Η «South China Morning Post», επικαλούμενη πηγή με γνώση του θέματος, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο επεξεργάζονται μια συμφωνία που θα μπορούσε να βοηθήσει να αποτραπεί ο επόμενος γύρος δασμών σε πρόσθετες κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωθούν ξεχωριστά από τις δύο χώρες και όχι με κοινή ανακοίνωση.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 382,21 μονάδες.


Στο ταμπλό, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των κατασκευαστών αυτοκινήτου, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ με σημαντική άνοδο 0,8% έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές.
Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα στον κλάδο λιανεμπορίου (+2%), καθώς η μετοχή της H&M Hennes & Mauritz κατέγραψε άλμα άνω του 13%, μετά την ανακοίνωση για θετικό ξεκίνημα στις πωλήσεις της καλοκαιρινής κολεξιόν.
Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, την επέκταση της συνεργασίας της με τη σουηδική τράπεζα Klarna στις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,21% κι έκλεισε στις 12.271,03 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,19% στις 7.402,33 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 5.493,61 μονάδες.




Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 21.110,87 μονάδες.


Η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ Trump και Xi θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (29/6), προσελκύοντας όλα τα «βλέμματα», προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για την εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι οι δύο πρόεδροι δεν θα καταφέρουν να δώσουν μια οριστική λύση και συμφωνία στην εμπορική αντιπαράθεση των χωρών τους αλλά θα σηματοδοτήσουν την έναρξη και πάλι των διαπραγματεύσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο Trump δήλωσε χθες πως μια συμφωνία με τον Xi είναι πιθανή, ωστόσο, προειδοποίησε με νέους δασμούς, εάν αυτή δεν καταστεί τελικά εφικτή.
Εν τω μεταξύ, το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές ενέτειναν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, που έδειξαν διολίσθηση του δείκτη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, καθώς σημειώθηκε σημαντική πτώση στην εμπιστοσύνη στις μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ, και κυρίως στη Γερμανία και την Ιταλία.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως ο βασικός δείκτης οικονομικού κλίματος διολίσθησε στις 103,3 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2016- από 105,2 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης