Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Fake news ότι είχαμε συμφωνήσει σε αυξήσεις με την Αττική Οδό

Σπίρτζης: Fake news ότι είχαμε συμφωνήσει σε αυξήσεις με την Αττική Οδό
Η Αττική Οδός μπορεί να επιστρέψει στο Δημόσιο και νωρίτερα από το 2024 υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης
Fake news χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης τις πληροφορίες ότι το υπουργείο είχε συμφωνήσει με την Αττική οδό για τις αυξήσεις στα διόδια.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Σπίρτζης υποστήριξε ότι η Αττική Οδός μπορεί να επιστρέψει στο Δημόσιο και  νωρίτερα από το 2024 και κάλεσε την εταιρεία να καταθέσει όλα τα στοιχεία.
«Περιμένουμε όλα τα στοιχεία από την εταιρία.
Η εισαγγελική έρευνα γίνεται για το αν τα έσοδα και τα έξοδα είναι τέτοια που να αιτιολογούν τη σύμβαση μέχρι το 2024 ή όχι.
Αν δηλαδή έχουν αποσβέσει τα επιδοτημένα κεφάλαια, αν έχει γίνει καταστρατήγηση ή όχι» τόνισε ο κ.Σπίρτζης, αναφέροντας ότι η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε για την αναστολή της αύξησης των διοδίων έχει ισχύ για 45 μέρες, οπότε -όπως είπε- είναι στην ευχέρεια της επόμενης κυβέρνησης το αν θα εφαρμόσει το μέτρο, ψηφίζοντάς το.
Μάλιστα ο κ.Σπίρτζης υποστήριξε ότι τον περασμένο Φλεβάρη είχε επιχειρηθεί το ίδιο από την εταιρία και μετά από επικοινωνία του Υπουργείου η αύξηση απετράπη, ενώ επεσήμανε ότι με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί από προηγούμενη κυβέρνηση, η Αττική Οδός μπορεί μονομερώς να καθορίζει τις τιμές.
«Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να αγνοεί το δημόσιο και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει» είπε ο κ.Σπίρτζης, ο οποίος εκτίμησε ότι η κίνηση αυτή της εταιρίας μπορεί να έγινε γιατί θεώρησε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει αντίδραση εν μέσω εκλογών.
Ερωτηθείς για την παρέμβαση Καραμανλή, ο κ.Σπίρτζης υπογράμμισε πως «ο κόσμος ξέρει ποιος τους έβαλε στα μνημόνια και την κρίση» ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου που διαχειρίστηκε την κρίση ενώ χαρακτήρισε ντροπή την κυβέρνηση Παπαδήμα κατά την οποία -όπως είπε- παραιτήθηκε ένας πρωθυπουργός για να τοποθετηθεί ένας τραπεζίτης.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης