Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΙΣΑ: Το υπουργείο Υγείας έχει εγκαταλείψει το νοσοκομείο Λήμνου

ΙΣΑ: Το υπουργείο Υγείας έχει εγκαταλείψει το νοσοκομείο Λήμνου
«Το υπουργείο Υγείας έχει εγκαταλείψει το νοσοκομείο Λήμνου»
Δραματικό είναι το «έλλειμμα» γιατρών στο νοσοκομείο Λήμνου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του ακριτικού νησιού.
Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), η υποστελέχωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου προκαλεί ντόμινο δυσλειτουργιών που επηρεάζουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και εκείνους που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας.
Ειδικότερα, και έπειτα από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, κ. Θωμά Λουκά, το νοσοκομείο του νησιού δεν διαθέτει καρδιολόγο και γυναικολόγο ενώ εμπλοκή προέκυψε πρόσφατα και με τον ορθοπεδικό που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών.
Σημειωτέον πως το νησί απέχει από την κοντινότερη στεριά τέσσερις ώρες ακτοπλοϊκώς –κι ενώ το νοσοκομείο αποτελεί πυλώνα της Δημόσιας Υγείας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, αυτό δεν επιτυγχάνεται τελικά.
«Το ιατρικό προσωπικό είναι ελλιπέστατο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καρδιολόγος καθώς και οι δύο υπηρετούντες καρδιολόγοι βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Υπάρχει αναισθησιολόγος, που έχει εφημερεύσει για 65 συνεχείς μέρες, χειρουργός, για 50 συνεχείς μέρες και καρδιολόγος για 30 ημέρες.
Την ίδια στιγμή, δεν γίνονται τοκετοί στο νοσοκομείο και οι γυναίκες πρέπει να ταξιδέψουν για να γεννήσουν. Πρόσφατα δε ακυρώθηκαν αιφνιδίως ορθοπεδικά χειρουργεία ασθενών που ήταν ήδη νοσηλευόμενοι» περιγράφεται η κατάσταση στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.
«Η εγκατάλειψη του νοσοκομείου της Λήμνου αποδεικνύει την εγκληματική συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας.
Είναι χρόνιο αίτημα να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να ενισχυθεί υγειονομικά η ακριτική Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει γίνει τίποτα.
Το υπουργείο Υγείας έχει μεγάλες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει πολλές δυσμενείς επιπτώσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης