Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Παραπληροφόρηση από τον Boris Johnson για το Brexit

Verhofstadt: Παραπληροφόρηση από τον Boris Johnson για το Brexit
Guy Verhofstadt κατά Boris Johnson
Ως τον «σημαντικότερο αρχιτέκτονα της εκστρατείας για την έξοδο από την ΕΕ» χαρακτηρίζει τον Boris Johnson ο Guy Verhofstadt, κατηγορώντας τον για «παραπληροφόρηση» σχετικά με το Brexit, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian.
«Η συζήτηση ανάμεσα στους υποψήφιους επιβεβαιώνει ότι δεν διδάχθηκαν τίποτε από αυτά τα δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση» επισημαίνει στο άρθρο του ο Guy Verhofstadt, αρμόδιος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit.
«Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη με δεδομένο ότι το φαβορί είναι ο Boris Johnson, ο σημαντικότερος αρχιτέκτονας της εκστρατείας για την έξοδο από την ΕΕ (στο δημοψήφισμα του 2016), ο άνθρωπος που συνεχίζει να αποκρύπτει γεγονότα, να υπερβάλλει και να παραπληροφορεί το κοινό σχετικά με το Brexit», γράφει.
Μεταξύ των «αναληθειών» του Boris Johnson, αναφέρει «τον μύθο σύμφωνα με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κονιορτοποιήσει την Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ, να αρνηθεί να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ και συγχρόνως να αρχίσει να διαπραγματεύεται συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου».
«Όπως συμβαίνει με τους λαϊκιστές, ο δελεαστικός συνδυασμός ψεύτικων υποσχέσεων, ψευτοπατριωτισμού και επίθεσης κατά των ξένων του Boris Johnson δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Αυτός και οι ομοϊδεάτες υπέρ του Brexit μιλούν για μία «παγκόσμιας εμβέλειας Βρετανία» που θα έχει ελεύθερες εμπορικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, παρά το ότι σύρουν την χώρα τους σε ένα μονοπάτι σπαρμένο με διαλυμένες εμπορικές σχέσεις και σημαντικούς νέους φραγμούς στο εμπόριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης