Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ωμός εκβιασμός Μητσοτάκη για αυτοδυναμία - Απειλεί το λαό με το όπλο του Τσίπρα

Γεννηματά: Ωμός εκβιασμός Μητσοτάκη για αυτοδυναμία - Απειλεί το λαό με το όπλο του Τσίπρα
Ο κ. Μητσοτάκης να εκμεταλλευτεί την απλή αναλογική , την οποία κατά τα άλλα καταδικάζει
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον ότι απειλεί τον λαό «με το όπλο του Αλέξη Τσίπρα».
Η επιδίωξη της αυτοδυναμίας γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες, τόνισε η κ. Γεννηματά σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Βήμα», επικρίνοντας τον κ. Μητσοτάκη για τη δήλωσή του ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα γίνουν νέες εκλογές τον Αύγουστο με απλή αναλογική.
«Ο κ. Μητσοτάκης υπερέβη τα εσκαμμένα. Ένα θεμιτό στόχο του να διεκδικεί την αυτοδυναμία, τον μετατρέπει σε ωμό εκβιασμό. Μητσοτάκης ή χάος, μας είπε. Ή εγώ μόνος ή ξανά εκλογές. Ποια πολιτική σταθερότητα μπορεί να εγγυηθεί έτσι;
Απειλεί τον Ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα. Είναι πρόθυμος ο κ. Μητσοτάκης να εκμεταλλευτεί την απλή αναλογική , την οποία κατά τα άλλα καταδικάζει. Η επιδίωξη της αυτοδυναμίας γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες, ταυτίζεται με αλλεπάλληλες εκλογές. Δεν το κάνει πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία, το έκανε και το 2012. Οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές για να πάρει άρον – άρον την εξουσία.
Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Αποκαλύπτεται ότι η προτεραιότητα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική σταθερότητα αλλά το πώς θα κατακτήσει ανεξέλεγκτη την εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.
Στο ερώτημα για υπό όρους ψήφο ανοχής στον κ. Μητσοτάκη, στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, η κ. Γεννηματά απάντησε:
«Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το καθορίσει ο Ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του. Οι πολίτες θα μας αναθέσουν ρόλους. Εμείς έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία. Δεν κάνουμε συμβιβασμούς. Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός. Δεν μας ενδιαφέρουν οι υπουργικές καρέκλες» και συμπλήρωσε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αποδείξει ότι πιστεύει στην εθνική συνεννόηση.
«Δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση υπάρχουν τρόποι να διασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα και να συμβάλλουμε για να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους για να αλλάξουν οι απαράδεκτοι και επαχθείς όροι της συμφωνίας Τσίπρα. Να φύγει η θηλιά από το λαιμό.
Όσοι μάλιστα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον κίνδυνο να γίνουν εκλογές με απλή αναλογική, θα πρέπει να πουν όλη την αλήθεια στους πολίτες. Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία 200 βουλευτών στην επόμενη Βουλή, οι πρώτες εκλογές όποτε γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική. Η πλειοψηφία αυτή επιτυγχάνεται μόνο με την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Για αυτό η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής πονάει ιδιαίτερα τον κ. Τσίπρα», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.
Τέλος, η κ. Γεννηματά επιτέθηκε και στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι φάνηκε ανεπαρκής στα ελληνοτουρκικά και χαρακτήρισε αποτυχημένες τις δύο συναντήσεις Τσίπρα- Ερντογάν. «Η Τουρκία αποθρασύνθηκε. Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κλιμακώνει τις προκλήσεις , τις απειλές, την επιθετικότητα.
Όμως να ξέρουν ότι οι Έλληνες ενωμένοι, στην καρδιά της Ευρώπης, δεν πτοούνται.
Έχουμε τις δικές μας δυνάμεις, έχουμε τις ισχυρές συμμαχίες για να τους αντιμετωπίσουμε. Να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός ένα πράγμα έχει χρέος να πράξει μέχρι τις εκλογές, να μην προβεί σε άστοχες κινήσεις που θα ζημιώσουν τα εθνικά συμφέροντα», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης