Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εγκληματική ενέργεια κατά της Εθνικής το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ – Απαράδεκτη η επιβάρυνση 55 εκατ. να καταργηθεί μονομερώς

Εγκληματική ενέργεια κατά της Εθνικής το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ – Απαράδεκτη η επιβάρυνση 55 εκατ. να καταργηθεί μονομερώς
Στην περίπτωση του ΛΕΠΕΤΕ το ηθικό πλεονέκτημα το έχει η Εθνική τράπεζα και όχι οι συνταξιούχοι
Εγκληματική ενέργεια κατά των συμφερόντων των μετόχων της Εθνικής τράπεζας έχει διαπραχθεί με την υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ ενός εκτρωματικού λογαριασμού επικούρησης που δίνει προκλητικά υπέρογκες επικουρικές συντάξεις των 900 και 1000 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο.
Οι 16.500 συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας με βάση τον νόμο έκτρωμα Πετρόπουλου, του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος παραβίασε προκλητικά τις συμφωνίες με την διοίκηση της Εθνικής θα λαμβάνουν υπερπολλαπλάσιες συντάξεις έναντι των άλλων συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων.
Σε μια χώρα που οι συντάξεις έχουν δεχθεί σοκ μειώσεων λόγω της οικονομικής κρίσης, οι συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ θα λαμβάνουν κύρια σύνταξη της τάξεως των 1.000 - 1.500 ευρώ, η οποία με την επικουρική των 900 - 1.000 ευρώ, ή μέσο όρο 750-1.000 ευρώ, θα φτάνει συνολικά τα 2.500 ευρώ σύνταξη, όταν οι άλλοι τραπεζοϋπάλληλοι θα λαμβάνουν επικουρική 270 ευρώ.
Η στρατηγική δύο ταχυτήτων δεν αποτελεί παράνομη πράξη αλλά κοινωνικά ανήθικη, προσβλητική, ανέντιμη, άδικη και εκτρωματική.
Η Εθνική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα ώστε να κερδίσει την υπόθεση και να αποκαταστήσει το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ.
Το bankingnews θέτει ορισμένα ζητήματα για να καταστεί αντιληπτό πόσο επιβαρύνεται η Εθνική τράπεζα από το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ.
1)Η Εθνική θα πρέπει να πληρώνει με βάση τα σημερινά ισχύοντα 55 εκατ ευρώ για επικουρική σύνταξη ποσό το οποίο πουθενά δεν συναντάται στο τραπεζικό σύστημα.
2)Η Εθνική με τα κεφάλαια που θα καταβάλλει ουσιαστικά επικουρικές συντάξεις 900 και 1000 ευρώ όταν οι αγρότες λαμβάνουν κύρια σύνταξη 350 ευρώ.
3)Σε παρούσες αξίες πόσο είναι η επιβάρυνση της Εθνικής από το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ μήπως ξεπερνάει τα 700-800 εκατ ευρώ;
4)Ο νόμος ορίζει ότι απαιτείται μελέτη από την Εθνική Αρχή Αναλογιστικής Μελέτης και ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτή η αρχή δεν καταλήξει σε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η Εθνική πρέπει να καταβάλλει περισσότερα;
5)Οι συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας είναι άπληστοι, αδιαφορούν για την τύχη της Εθνικής, ενδιαφέρονται για το πώς θα καλοπεράσουν εις βάρος των άλλων και ειδικά προκλητικά εις βάρος των τωρινών εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας που δεν θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης.
6)Οι μέτοχοι της Εθνικής γιατί να δεχθούν μια τέτοια κλίμακας επιβάρυνση που ουσιαστικά ακυρώνει το bonus των 113 εκατ σε έσοδα από τόκους που θα ελάμβανε η Εθνική από τα 3 ομόλογα που εκδόθηκαν από την μετατροπή του TITLOS του παλαιού swap της Εθνικής τράπεζας με το ελληνικό δημόσιο.
7)Η πρόταση της διοίκησης της Εθνικής ήταν δίκαιη και κυρίως τίμια, αποδεχόταν να πληρώνει 35 εκατ με ένα μηχανισμό εισφοροδότησης αλλά το υπουργείο Εργασίας κατάφορα παραβίασε τις συμφωνίες.
Η στάση του Πετρόπουλου  ήταν απαράδεκτη… τίποτε λιγότερο από απαράδεκτη.
8)Η Εθνική επειδή δεν υπάρχει δεσμευτικός μηχανισμός για την τράπεζα θα πρέπει μονομερώς να αψηφήσει το έκτρωμα ΛΕΠΕΤΕ και να υιοθετήσει την πρόταση της η οποία είναι σύμφωνη με τις οικονομικές δυνατότητες της
9)Δεν θα διαλυθεί η Εθνική τράπεζα επειδή οι συνταξιούχοι θέλουν να παραμείνουν καλοβολεμένοι.
Δεν πρόκειται για θέμα δικαιοσύνης αλλά απληστίας, δεν υπάρχει κανένα ηθικό κίνητρο πίσω από αυτές τις διεκδικήσεις, υπάρχει η απληστία που λέει ότι «μας είναι αδιάφορο τι θα υποστεί η τράπεζα αρκεί εμείς να παίρνουμε συντάξεις 1.500, 2.000 και 2.500 ευρώ»
Οι επικουρικές συντάξεις της Εθνικής αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία, προσβάλουν τον αγώνα των πολλών ώστε οι 16.500 συνταξιούχοι να καλοπερνούν εις βάρος των νυν εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας.
10)Η διοίκηση Μυλωνά και Μιχαηλίδη εάν δεν προστατέψει τα συμφέροντα των μετόχων θα φέρει τεράστιες νομικές ευθύνες.
Εάν δεν είχαν υποβάλλει μια πρόταση που είναι δίκαιη και έλεγε η Εθνική δεν πληρώνω τίποτε τότε προφανώς και δεν θα είχε κανένα έρεισμα και ηθικό πλεονέκτημα.
Όμως αφοπλίζει η Εθνική και τους πιο δύσπιστους όταν κατέθεσε πρόταση για 35 εκατ ευρώ να πληρώνει τον χρόνο για την επικουρική σύνταξη.
Στην περίπτωση του ΛΕΠΕΤΕ το ηθικό πλεονέκτημα το έχει η Εθνική τράπεζα και όχι οι συνταξιούχοι

Συμπέρασμα

Η μετοχή της Εθνικής τράπεζας είχε έχει δεχθεί πυρά από τους επενδυτές λόγω ΛΕΠΕΤΕ.
Η διοίκηση της Εθνικής θα φέρει μεγάλη ευθύνη εάν δεν προστατεύσει τα συμφέροντα των μετόχων.
Οι συνταξιούχοι να πάρουν τα 35 εκατ για να υπάρχει δικαιοσύνη και εκεί να τελειώσει το έκτρωμα του ΛΕΠΕΤΕ.
Ως εδώ οι προκλήσεις στην κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης