Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Θα τροποποιήσουμε τα προβληματικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα - Ο νόμος και η τάξη είναι προϋπόθεση ευημερίας

Λαζαρίδης (ΝΔ): Θα τροποποιήσουμε τα προβληματικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα - Ο νόμος και η τάξη είναι προϋπόθεση ευημερίας
«Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου και θα επανασυστήσουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου "Γ"» υποστήριξε ο κ. Λαζαρίδης
Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την αλλαγή στους Ποινικούς Κώδικες εξαπάλυσε ο υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.
Όπως επεσήμανε«είναι εξοργιστικό αυτό που έκανε η κυβέρνηση, χωρίς να αποζητά την οποιαδήποτε συναίνεση της αντιπολίτευσης.
Προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση την τελευταία εβδομάδα που έμεινε ανοιχτή η Βουλή, ενώ, ήδη, ο κ. Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι θα πάει σε πρόωρες εκλογές.
Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα υπάρχει ελάφρυνση στις ποινές για βαριά εγκλήματα.
Για μας, αυτό είναι αδιανόητο, πόσο μάλλον όταν αφορά αμετανόητους τρομοκράτες.
Είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα τροποποιήσουμε αμέσως τα προβληματικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ώστε οι τρομοκράτες δολοφόνοι ούτε να απολύονται ούτε να βγαίνουν προσωρινά με άδειες.
Εμείς λέμε, όμως, και κάτι ακόμα: Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου και θα επανασυστήσουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου "Γ".
Πρωταρχικός μας στόχος να επαναφέρουμε την ασφάλεια στις γειτονιές.
Ο νόμος και η τάξη είναι προϋπόθεση ευημερίας, προϋπόθεση ελευθερίας, προϋπόθεση Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.
Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να μην ασχολείται με την καταστρεπτική πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και γονάτισε τους Έλληνες. Εμείς ερχόμαστε και μιλάμε θετικά.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Βασική μας προτεραιότητα είναι η ελάφρυνση των πολιτών και γι' αυτό από το 2020 προχωράμε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εντός διετίας, στη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ (από 22% σήμερα).
Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% το 2020 για να μειωθεί στο 20% τον επόμενο χρόνο. Μειώνεται ο φόρος μερισμάτων στο 5% από το 10%.
Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος, εντός διετίας.
Καταργείται σταδιακά η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, εντός της τετραετίας.
Μειώνονται σταδιακά οι συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και 22% (από 13% και 24% αντίστοιχα), με διατήρηση του υπέρ μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%, εντός της τετραετίας.
Σταδιακά οι εισφορές κύριας σύνταξης από το 20% στο 15%, εντός της τετραετίας».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι -έστω και για τις λίγες ημέρες που του απέμειναν- είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και όχι απλά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Άφησε μια τόσο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής όπου αποφασίζονται τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν όλες τις κρίσιμες θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την επόμενη πενταετία, προκειμένου να μιλήσει στο Ηράκλειο.
Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να εξουσιοδοτήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό να ψηφίσει για λογαριασμό της χώρας μας.
Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης