Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: Η εμπορική κόντρα ΗΠΑ και Κίνας μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση

Roubini: Η εμπορική κόντρα ΗΠΑ και Κίνας μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση
Απαισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο εμφανίζεται ο Nouriel Roubini
Διόλου αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην εμπορική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εμφανίστηκε ο γνωστός αναλυτής Nouriel Roubini, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει και σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία.
«Οι συνέπειες αυτού του εμπορικού και τεχνολογικού πολέμου και του ψυχρού πολέμου είναι η αρχή της απο-παγκοσμιοποίησης ... και η αποσύνδεση της παγκόσμιας οικονομίας.
Θα πρέπει να επαναλάβουμε την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τεχνολογίας. Και τελικά μέχρι το επόμενο έτος, αν αυτό κλιμακωθεί, θα είναι μια παγκόσμια ύφεση », δήλωσε ο επικεφαλής της Roubini Macro Associates σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg.
Οι Η.Π.Α. και η Κίνα έφτασαν πρόσφατα σε εκεχειρία στον εμπορικό τους πόλεμο, αφού οι δύο χώρες αντάλλαξαν δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, ο Roubini είναι απαισιόδοξος ότι οι δύο μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομίες θα συντάξουν μακροπρόθεσμη συμφωνία σύντομα.
«Η βασική μου υπόθεση είναι ότι ... ο πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας στον εμπορικό και τεχνολογικό τομέα θα επιδεινωθεί.
Η μεταποίηση βρίσκεται ήδη σε ύφεση παγκοσμίως.
Επηρεάζει τις υπηρεσίες ... Ο κλάδος της τεχνολογίας βρίσκεται σε επιβράδυνση», επεσήμανε.
Προσέθεσε ακόμη «ήταν ήδη στα δεδομένα - η κατάρρευση του CAPEX.
Και όταν το CAPEX έχει μειωθεί, τότε η βιομηχανική παραγωγή είναι μειωμένη και η απασχόληση μειώνεται και έχετε την αρχή μιας παγκόσμιας ύφεσης που ξεκινά από την τεχνολογία, από τη μεταποίηση, από τη βιομηχανία και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης