Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παράταση έως 22/7 της υποβολής προσφορών για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης Κρήτη – Αττική

tags :
Παράταση έως 22/7 της υποβολής προσφορών για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης Κρήτη – Αττική
Η ολιγοήμερη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας αποφασίσθηκε για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, ώστε να δοθεί χρόνος στους ενδιαφερόμενους να ετοιμάσουν τις προσφορές τους
Στις 22 Ιουλίου μετατίθεται η προθεσμία υποβολής  προσφορών στον διαγωνισμό για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης Κρήτη-Αττική, από τις 8 Ιουλίου που προέβλεπε αρχικά η σχετική προκήρυξη.
Όπως είναι φυσικό, στην ίδια ημέρα «μεταφέρεται» και η αποσφράγιση των προσφορών, η οποία επίσης ήταν προγραμματισμένη στις 8 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ολιγοήμερη παράταση αποφασίσθηκε για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στους ενδιαφερόμενους να ετοιμάσουν τις προσφορές τους.
Όπως έχει ήδη γράψει το World Energy News, υψηλόβαθμες πηγές του Διαχειριστή αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί κατά λίγες ημέρες αργότερα και η προθεσμία υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό για τους σταθμούς μετατροπής, κάτι που ζητούν ορισμένοι ενδιαφερόμενοι, λόγω της τεχνικής περιπλοκότητας των μονάδων. 
Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη των δύο διαγωνισμών έγινε στις 24 Μαΐου, με τη διακήρυξη για τα καλωδιακά τμήματα (προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ) να περιλαμβάνει τον βασικό «πυλώνα» της διασύνδεσης, δηλαδή τη διπλή γραμμή μεταφοράς συνεχούς ρεύματος, που θα συνδέει την Κρήτη με το ηπειρωτικό δίκτυο μέσω της Αττικής.
Το υποβρύχιο σκέλος της θα έχει μήκος 380 χιλιόμετρα και θα ξεκινά από τα Μέγαρα (Αττική), για να καταλήξει στην περιοχή της Κορακιάς στο Ηράκλειο, ώστε να συνδεθεί μετά από σύντομη διαδρομή με το υφιστάμενο ηλεκτρικό δίκτυο του νησιού.
Πέρα από τα δύο υποβρύχια καλωδιακά συστήματα (ανατολικό και δυτικό κύκλωμα, 2 x 500 MW), η εν λόγω διακήρυξη αφορά επίσης στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση και των υπόγειων καλωδιακών τμημάτων καθώς και των οπτικών ινών.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης