Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING, Allianz: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιλογή της Lagarde στο τιμόνι της ΕΚΤ

ING, Allianz: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιλογή της Lagarde στο τιμόνι της ΕΚΤ
Αν και διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πολιτική σταδιοδρομία της Lagarde θα είναι ευεργετική για την ΕΚΤ
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των αναλυτών σχετικά με τον γεγονός ότι η Christine Lagarde επιλέχθηκε για να αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ.
«Σε αντίθεση με τους προκατόχους της, η ίδια δεν έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο αλλά είναι ευρέως γωνστή για τις πολιτικές της ικανότητες» δηλώνει στο Forbes ο Charlie Ripley από την Allianz Investment Management και συμπληρώνει «αυτό αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ΕΕ, που έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις που ενδεχομένως να απαιτούν διαφορετικά νομισματικά εργαλεία για στήριξη».
Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski, επισημαίνει ότι «η αρχική κριτική είναι προφανής: καμία εμπειρία στις κεντρικές τράπεζες, όχι κορυφαίες οικονομικές γνώσεις, ένας άλλος πρώην πολιτικός στο τιμόνι της ΕΚΤ.
Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε το παλιό ρητό: "ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς"».
Τέλος, ο Jamie Cox από τη Harris Financial Group επισημαίνει ότι οι πολιτικοί μπορούν να είναι πιο πρακτικοί από τους οικονομολόγους και ότι η ιπποδύναμη της καριέρας της Lagarde θα είναι ευεργετική για την ΕΚΤ.
«Νομίζω ότι αυτό που θα φέρει η Lagarde θα είναι περισσότερη κοσμοθεωρία.
Έχει δει όλα τα διαφορετικά κομμάτια» υποστήριξε αναφερόμενος στο δάνειο της Αργεντινής, ενω συμπλήρωσε «νομίζω ότι η προοπτική της θα είναι πολύ χρήσιμη για την απογείωση ορισμένων ευρωπαϊκών οικονομιών που έχουν φτάσει σε ένα σημείο και χρειάζονται ώθηση.
Είναι μάλλον σε μια από τις καλύτερες θέσεις για να καταλάβει πως πρέπει να βοηθήσει για την επίτευξη αυτού του στόχου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης