Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι 2 παράγοντες που θα διατηρήσουν τη Wall Street στα τρέχοντα επίπεδα για το υπόλοιπο του 2019

tags :
Goldman Sachs: Οι 2 παράγοντες που θα διατηρήσουν τη Wall Street στα τρέχοντα επίπεδα για το υπόλοιπο του 2019
H Goldman Sachs εκτιμά ότι η πολιτική αβεβαιότητα και το αδύναμο outlook για τα εταιρικά κέρδη θα κρατήσουν δέσμια της Wall Street
Η εκτίμηση ότι η αβεβαιότητα για την κυβερνητική πολιτική και το αδύναμο outlook για τα εταιρικά κέρδη δεν θα επιτρέψουν στη Wall Street να κινηθεί περαιτέρω ανοδικά, περιλαμβάνεται σε ανάλυση της Goldman Sachs.
Τα χαμηλά επιτόκια έχουν δώσει ώθηση στις αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών, με αποτέλεσμα ο S&P 500 να σημειώσει υψηλό ρεκόρ ενώ οι επενδυτές ελπίζουν ότι η περαιτέρω υποχώρηση των μακροπρόθεσμων αποδόσεων θα οδηγήσει ακόμα υψηλότερα τις τιμές των μετοχών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Goldman Sachs,  άνοδος της αγοράς θα σταματήσει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά.
«Αν και οι στρατηγικοί μας αναλυτές προβλέπουν ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα υποχωρήσει στο 1,75% έως το τέλος του έτους, αναμένουμε ότι η αβεβαιότητα πολιτικής και οι αρνητικές αναθεωρήσεις έως το 2020 θα περιορίσουν την ανοδική κίνηση των μετοχών» επισημαίνει ο David Kostin από την Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερο από το 90% του ράλι που σημείωσε ο S&P 500 μετά τον Ιανουάριο οδηγήθηκε από την άνοδο των αποτιμήσεων.
Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έχουν ξεπεραστεί οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και η αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια φέτος θα εμποδίσει τη Wall Street να κινηθεί περαιτέρω ανοδικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης