Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε μυστική τοποθεσία η Γερμανίδα πλοίαρχος του «Sea Watch 3»

Ιταλία: Σε μυστική τοποθεσία η Γερμανίδα πλοίαρχος του «Sea Watch 3»
Σε μυστική τοποθεσία η Carola Rackete
Σε μυστική τοποθεσία μεταφέρθηκε η Γερμανίδα πλοίαρχος του «Sea Watch 3», Carola Rackete, καθώς δέχθηκε απειλές, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση για την οποία εργάζεται.
Η Carola προκάλεσε πρόσφατα την οργή του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini, επειδή μετέφερε 42 πρόσφυγες που είχε διασώσει στη Μεσόγειο στη Λαμπεντούζα.
Ιταλίδα δικαστής ζήτησε χθες Τρίτη να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε επιβληθεί στην 31χρονη, η οποία κρατούνταν από το Σάββατο επειδή αψήφησε τις εντολές του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.
Η Carola κινδύνευε να καταδικαστεί σε έως και 10 χρόνια κάθειρξη εφόσον της απαγγέλλονταν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής τεσσάρων αστυνομικών, αφού στην προσπάθειά της να εισέλθει στο λιμάνι του νησιού χτύπησε το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής στο οποίο επέβαιναν.
«Έγιναν κάποιες γενικές απειλές εναντίον της Carola», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch.
«Για τον λόγο αυτό τη μεταφέραμε σε μυστική τοποθεσία.
Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω τα σχέδιά της», πρόσθεσε μιλώντας στα αγγλικά.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΜΚΟ, η Carola χαρακτήρισε την απόφαση της δικαστή «μια μεγάλη νίκη της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, ενάντια στην ποινικοποίηση όσων θέλουν να τους βοηθούν».
Η δικαστής απεφάνθη ότι η νεαρή πλοίαρχος δεν παραβίασε τους νόμους όταν έσπασε το ναυτικό μπλόκο που της είχε επιβληθεί, ενώ πρόσθεσε ότι εκπλήρωνε το καθήκον της να προστατεύει ζωές όταν αποφάσισε να μεταφέρει τους μετανάστες που είχε σώσει στο λιμάνι.
Την απόφαση του δικαστηρίου επέκρινε ο Matteo Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης