Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,2% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,2% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -8,6%
Πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -8,6%, έναντι ετήσιας πτώσης -5,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -6,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -4,3% σε μηνιαία βάση, αντισταθμίζοντας την άνοδος του +0,7% που σημειώθηκε στις εγχώριες παραγγελίες.
Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στον τομέα των κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -2,8% ενώ η αντίστοιχη πτώση για τους τομείς ενδιάμεσω αγαθών και καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο -1,5% και -0,7% αντίστοιχα.
Τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες των αναλυτών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης κατά τους επόμενους μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS