Τελευταία Νέα
Πολιτική

Politico: Στην Ελλάδα, η πολιτική είναι οικογενειακή υπόθεση - Οι 3 ισχυρές οικογένειες

tags :
Politico: Στην Ελλάδα, η πολιτική είναι οικογενειακή υπόθεση - Οι 3 ισχυρές οικογένειες
Τo Politico σχολιάζει το γεγονός ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης θα κονταροχτυπηθούν στην Αχαΐα όπου θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου
Με αφορμή το γεγονός ότι στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιοι τρεις πολιτικοί αρχηγοί: ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάξης αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, το Politico περιγράφει την... οικογενειοκρατία στην ελληνική πολιτική σκηνή.
«Στην Ελλάδα, η πολιτική είναι οικογενειακή υπόθεση» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται ότι «ο αναμενόμενος νικητής των εκλογών προέρχεται από ισχυρή πολιτική δυναστεία».

Η περίπτωση Μητσοτάκη

«Μετά το τέλος του στρατιωτικού νόμου, η κυβέρνηση της χώρας πέρασε από λίγες πολιτικές οικογένειες.
Και με τη Νέα Δημοκρατία να αναμένεται να κερδίσει την αυτοδυναία, αυτές οι εκλογές αναμένεται να σηματοδοτήσουν την επιστροφή τους» επισημαίνει το Politico όπου αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μέλος μιας εκ των πιο σημαντικών οικογενειών της ΝΔ.
«Ο πατέρος του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπηρέτησε ως πρωθυπουργός στις αρχές της 10ετίας του 1990.
Η αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, είναι η πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην δήμαρχος Αθηνών.
Ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης, θα είναι ο νέος δήμαρχος της Αθήνας από τον Σεπτέμβριο» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Politico.
H άλλη σημαντική οικογένεια της ΝΔ είναι εκείνη του ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή, του οποίου ο ανιψιός, Κώστας Καραμανλής, κυβέρνηση από το 2004 έως το 2009.

Η οικογένεια Παπανδρέου

Εκπρόσωπος της τρίτης πολιτικής οικογένειας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Κώστα Καραμανλής, και ήταν πρωθυπουργός έως το 2012.
«Αν και πολλοί στην Ελλάδα κατηγορούν τον Παπανδρέου για το οικονομικό χάος και τη λιτότητα των τελευταίων 10 ετών, το κόμμα του (σσ. Κίνημα Αλλαγής με το οποίο συμμαχία το ΚΙΔΗΣΟ του κ. Παπανδρέου) αναμένεται να έρθει τρίτο στις εκλογές της Κυριακής.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης