Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Οι κίνδυνοι για τον Μητσοτάκη - Αποχή και μικρά κόμματα απειλούν την αυτοδυναμία

Guardian: Οι κίνδυνοι για τον Μητσοτάκη - Αποχή και μικρά κόμματα απειλούν την αυτοδυναμία
Σε δημοσίευμα για τις εκλογές της Κυριακής (7/7/2019), o Guardian περιγράφει τους κινδύνους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Στις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την προσεχή Κυριακή (7/7/2019) αναφέρεται και ο Guardian με σχετικό δημοσίευμα.
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται τις δημοσκοπήσεις και αναφέρει πως εάν επιβεβαιωθούν η ΝΔ Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει 155 έως 159 έδρες στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας τη επιτυχία των ευρωεκλογών.
«Έχοντας ούριο άνεμο στα πανιά του, ο κοσμοπολίτης πρώην τραπεζίτης διεξήγαγε ακάματος την προεκλογική εκστρατεία, σηκώνοντας τα μανίκια των λευκών πουκαμίσων του και οργώνοντας τη χώρα για να ακούσει τα προβλήματα του μέσου Έλληνα.
Σε μια χώρα που βρίσκεται εδώ και καιρό στο μέτωπο της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, εστίασε κυρίως στην αναζωογόνηση της οικονομίας υποσχόμενος να μειώσει τους φόρους, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Guardian.
«Έπειτα από 4,5 χρόνια λαϊκιστικής αριστερής κυβέρνησης υπό τον Τσίπρα, οι αγορές έχουν επίσης ενθουσιαστεί με την προοπτική να επιστρέψει μια κυβέρνηση υπέρ των επιχειρήσεων.
Τα κόστη δανεισμού της Αθήνας έχει φτάσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου» επισημαίνεται επίσης.

Οι κίνδυνοι

Ωστόσο, ο Guardian επισημαίνει ότι «οι κίνδυνοι παραμονεύουν», καθώς η αποχή απειλεί την αυτοδυναμία της ΝΔ.
«Το φάντασμα της χαμηλής συμμετοχής στις εκλογές πετάει πάνω από τις καλοκαιρινές εκλογές.
Είναι οι πρώτες εκλογές μετά την κατάρρευση της Χούντας το 1974 που πραγματοποιούνται τον Ιούλιο, ένα μήνα όπου οι Έλληνες είναι είτε σε θερινές διακοπές ή στις παραλίες για το Σαββατοκύριακο» σύμφωνα με τον Guardian.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η πλειοψηφία του κ. Μητσοτάκη εξαρτάται από το πόσα μικρά κόμματα θα μπουν στη Βουλή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης