Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Θα πράξουμε τα δέοντα για να διατηρηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη – Ισχυρή η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

Fed: Θα πράξουμε τα δέοντα για να διατηρηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη – Ισχυρή η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ
Τί αναφέρει σε έκθεσή της η Federal Reserve 
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FIMC) θα πράξει τα δέοντα για να διατηρηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαβεβαίωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) μέσω της εξαμηνιαίας έκθεσης που παρουσίασε στο Κογκρέσο.
Η Fed αναφέρει ότι οικονομική ανάπτυξη της χώρας συνεχίστηκε «με σταθερό ρυθμό» το πρώτο εξάμηνο του έτους, αν και πιθανότατα εξασθένησε τους τελευταίους μήνες καθώς οι υψηλότεροι δασμοί έπληξαν το παγκόσμιο εμπόριο και οι επιχειρηματικές επενδύσεις εξασθένησαν.
Παράλληλα, η Federal Reserve ανέφερε ότι η αγορά εργασίας «συνέχισε να ενισχύεται», οι τιμές του πληθωρισμού αποδίδονται οφείλεται σε «μεταβατικές επιρροές» και όχι σε υστερούσα οικονομία.
«Η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε με σταθερούς ρυθμούς στις αρχές του 2019, με σταθερή κατανάλωση των νοικοκυριών που αντισταθμίζει τις αδύναμες επιχειρηματικές επενδύσεις και τους αυξανόμενους κινδύνους από μια επιβράδυνση του εμπορίου -που σχετίζεται με τους δασμούς.
Οι δασμοί που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα γύρω από την εμπορική πολιτική, ήταν ένας από τους κυριότερους παράγοντες της απότομης επιβράδυνσης στην μεταποίησης παγκοσμίως», σχολιάζεται μεταξύ άλλων.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα εμφανιστεί στο Κογκρέσο την προσεχή εβδομάδα για την εξαμηνιαία παρουσίασή του για την κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνεται.
Οι αξιωματούχοι της Fed πιθανότητα θα προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση, στις 30-31 Ιουλίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης