Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Η μεγαλύτερη επιτυχία του Τσίπρα ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν θα του φέρει ψήφους

Süddeutsche Zeitung: Η μεγαλύτερη επιτυχία του Τσίπρα ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν θα του φέρει ψήφους
Παρά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην ανάπτυξη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα όραμα για την Ελλάδα μετά το τέλος των προγραμμάτων βοήθειας 
«Η μεγαλύτερη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά αυτή δεν θα του φέρει ψήφους» σχολιάζει η γερμανική Süddeutsche Zeitung υπογραμμίζοντας ότι οι αυριανές (7/7) εκλογές έχουν «ανάμεικτο απολογισμό».
«Για την Κυριακή των εκλογών οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για την έλευση έντονου καύσωνα. Βουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο, την περίοδο των διακοπών, δεν έχουν ξαναγίνει από το τέλος της δικτατορίας, δηλαδή εδώ και 45 χρόνια.
Ο έντονος όμως καύσωνας αποκτά πολιτική διάσταση, αφού οδηγεί τους ανθρώπους είτε να μείνουν στα σπίτια τους είτε να σπεύσουν στις παραλίες. Γι αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προηγείται σύμφωνα με όλες της δημοσκοπήσεις, έκανε δεύτερη έκκληση στους ψηφοφόρους.
Πράγμα που σημαίνει: τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Οι συντηρητικοί φοβούνται μια χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές αλλά και μια βουλή κατακερματισμένη σε μικρά κόμματα. Αυτό θα μπορούσε να κοστίσει στον Μητσοτάκη, αν νικήσει, την απόλυτη πλειοψηφία» αναφέρει η εφημερίδα.
Όσο για τον Τσίπρα, υπογραμμίζει πως βρίσκεται στην εξουσία με το κόμμα του από το 2015. «Κατάφεραν να μείνουν στην εξουσία πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση της περιόδου της κρίσης.
Το ότι τώρα ο Τσίπρας θα πρέπει να αφήσει τη θέση του, έχει να κάνει κατά παράδοξο τρόπο με τις επιτυχίες του» αναφέρει.
«Παρά την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην ανάπτυξη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα όραμα για την Ελλάδα μετά το τέλος των προγραμμάτων βοήθειας (…)
Ο Μητσοτάκης δεν έχει κάποια μαγική συνταγή και θα καταφέρει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του –για παράδειγμα τη μείωση των φόρων- μόνο εάν η ΕΕ χαλαρώσει τους δικούς της όρους» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τη σχολιογράφο η μεγαλύτερη επιτυχία του Τσίπρα ήταν στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, δηλαδή η Συμφωνία των Πρεσπών. «Αλλά αυτή δεν του έφερε ψήφους. Ο ελληνικός λαός είναι πιο συντηρητικός από την τωρινή του κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης