Τελευταία Νέα
Πολιτική

NYT: Η μακρά οικονομική κρίση θα συνοδεύσει τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα - Τα 4 κρίσιμα ερωτήματα για τις εκλογές

NYT: Η μακρά οικονομική κρίση θα συνοδεύσει τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα - Τα 4 κρίσιμα ερωτήματα για τις εκλογές
Η εφημερίδα New York Times παρουσιάζει τα τέσσερα βασικά ερωτήματα που σχετίζονται με τις σημερινές (7/7/2019) εκλογές στην Ελλάδα 
«Οι Έλληνες είναι πληγωμένοι και θυμωμένοι έπειτα από μια δεκαετία βαριάς λιτότητας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν ένα άνθρωπο: τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».
Με αυτές τις λέξεις αρχίζει το δημοσίευμα των New York Times για τις ελληνικές εκλογές, όπου τονίζεται ότι «η μακρά οικονομική κρίση θα συνοδεύσει τη νέα κυβέρνηση» και παρατίθεται τέσσερα βασικά ερωτήματα σχετικά με τη σημερινή (7/7/2019) εκλογική αναμέτρηση.

Γιατί διεξάγονται τώρα νέες εκλογές;

Τον Ιανουάριο ο κ. Τσίπρας ζήτησε και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι αντέδρασαν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αλλά μετά την κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αλλά και στις ευρωεκλογές τον Μάιο, ο κ. Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Ποιοι θα είναι οι νικητές και οι ηττημένοι;

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες ψηφοφόροι θα εκλέξουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αλλά ο ίδιος θα πρέπει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς να χρειαστεί εταίρο, κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητα του να προωθήσει την ατζέντα του.
Μεγάλος ηττημένος αυτών των εκλογών -σύμφωνα με τους New York Times- θα είναι η Χρυσή Αυγή, τα ποσοστά της οποίας -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- είναι σημαντικά μειωμένα.

Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα;

Όσον αφορά τη λιτότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται ανακούφιση.
Ενώ η Ελλάδα ανακάμπτει από την κρίση, η ανάπτυξη της τάξης του 2% δεν είναι αρκετή για τον τέλος τους πόνου που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Οι ΝΥΤ αφού κάνουν μια αναφορά στο καλοκαίρι του 2015, σχολιάζουν ότι τα χρόνια που ακολούθησαν ο Αλέξης Τσίπρας «έγινε αξιόπιστος σύμμαχος για τους Ευρωπαίους που απαίτησαν τη νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων για να απελευθερωθούν κεφάλια από τα προγράμματα στήριξης».
Ένας ακόμα βασικός παράγοντας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τις εκλογές -ενώ είναι και μεγάλη πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση- είναι η φορολογία.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η μεταναστευτική κρίση.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Τέλος, οι ΝΥΤ διευκρινίζουν ότι οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα ενώ την ίδια ώρα αναμένεται και η ανακοίνωση των exit polls.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης