Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Σαρωτική εκλογική νίκη Μητσοτάκη με υποσχέσεις για μείωση φόρων

Financial Times: Σαρωτική εκλογική νίκη Μητσοτάκη με υποσχέσεις για μείωση φόρων
Ο κ. Μητσοτάκης, υιός πρώην πρωθυπουργού, δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί πρώτα στην περικοπή των φόρων
Το παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα της ΝΔ ανακτά την εξουσία στην Ελλάδα μετά από μια σαρωτική εκλογική νίκη, αυξάνοντας τις ελπίδες για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα μετά από χρόνια ύφεσης και τριών προγραμμάτων διάσωσης, γράφουν οι Financial Times.  
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη κερδίζει το 38% 42% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll σε σύγκριση με το 26% - 32% για το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μητσοτάκης, υιός πρώην πρωθυπουργού, δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί πρώτα στην περικοπή των φόρων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την επιστροφή εξειδικευμένων Ελλήνων επιστημόνων. από το εξωτερικό.
Το αποτέλεσμα είναι ένα βαρύ πλήγμα για τον κ. Τσίπρα, τον αριστερό ριζοσπάστη πολιτικός ο οποίος ανέτρεψε αιφνίδια την πολιτική του στάση και υιοθέτησε ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα με πρόγραμμα διάσωση ύψους 86 δισ. ευρώ, αφού η Ελλάδα πλησίασε το 2015 στην έξοδό της από την Ευρωζώνη.
«Ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν δραματικά τους λίγους τελευταίους μήνες, η οικονομία αναπτύσσεται βραδύτερα απ' ό,τι προβλεπόταν και οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι», σημειώνει ακόμη η βρετανική εφημερίδα.
«Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τους πιστωτές ενώ έχουν συσσωρευθεί δομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί», προσθέτουν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης