Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: Είχαμε ζητήσει από το Ιράν να μην υπονομεύσει την πυρηνική συμφωνία - Πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του

Ευρώπη: Είχαμε ζητήσει από το Ιράν να μην υπονομεύσει την πυρηνική συμφωνία - Πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τεχεράνη να διακόψει τις δραστηριότητες που υπονομεύουν την πυρηνική συμφωνία
Την ένοτνη ανησυχία της αναφορικά με την απόφαση του Ιράν να αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμένου ουρανίου πάνω από τα όρια της πυρηνικής συμφωνίας εξέφρασε σήμερα (7/7) η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω δηλώσεων που πραματοποίησε στο Sputnik η εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Maja Kocijancic.
Ειδικότερα, η κα Kocijancic δήλωσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με την ανακοίνωση του Ιράν ότι έχει ξεκινήσει την εμπλουτισμό ουρανίου πάνω από το όριο του 3,67% το οποίο προβλέπει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης».
Παράλληλα, η εκπρόσωπος της ΕΕ πρόσθεσε ότι «είχαμε ζητήσει από το Ιράν να μην λάβει περαιτέρω μέτρα τα οποία υπονομεύουν την πυρηνική συμφωνία».
«Προτρέπουμε το Ιράν να σταματήσει και να αναστρέψει όλες τις δραστηριότητες οι οποίες είναι ασυμβίβαστες με τις δεσμεύσεις της υπό το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου πάνω από τα όρια αποθεμάτων του Σχεδίου», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα Kocijancic.
Η ίδια τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει περαιτέρω πληροφορίες από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ο οποίος αναμενόταν να εξετάσει την αύξηση του επιπέδου εμπλουτισμού ουρανίου που ανακοίνωσε το Ιράν».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε επίσης την Τεχεράνη να μην αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμένου ουρανίου πάνω από τα όρια του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης.
«Καλούμε το Ιράν να σταμτήσει όλες τις δραστηριότητες που δεν συμμορφώνονται με τις δεσμεύσεις του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης», ανέφερε χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η χώρα «βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εταίρους της ώστε να ξεκινήσει η αναγκαία αποκλιμάκωση των εντάσεων που σχετίζονται με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης