Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω επιδείνωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα τον Ιούλιο 2019 - Στις -5,8 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Περαιτέρω επιδείνωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα τον Ιούλιο 2019 - Στις -5,8 μονάδες ο δείκτης Sentix
Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/7) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix κατέγραψε πτώση στις -5,8 μονάδες, έναντι -3,3 μονάδες τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 0,1 μονάδες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τη Γερμανία κατέγραψε πτώση κατά 0,7 μονάδες, στις -4,8 μονάδες συνολικά.
«Η υψηλή εξάρτηση από τις εξαγωγές και την κινεζική αγορά γίνει όλο και μεγαλύτερο φορτίο», σχολίασε για τη Γερμανία ο διευθυντής του Sentix, Patrick Hussy, αναφερόμενος στις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων μηνών.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο κ. Hussy επεσήμανε ότι «η ύφεση μοιάζει αναπόφευκτη», ενώ πρόσθεσε ότι η αποκλιμάκωση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχει αυξήσει την ελπίδα ότι η καθοδική τάση της οικονομίας θα μπορούσε να σταματήσει.
Ωστόσο, ο ίδιος διευρκίνησε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι δύο πλευρές δεν προχωρούν σε συμφωνία τόσο μεγαλύτερο είναι το πλήγμα για την οικονομία.
Σημειώνεται ότι η έρευνα του ομίλου Sentix πραγματοποιήθηκε σε 916 επενδύτες από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουλίου του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης