Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Νέα αρχή στην Αθήνα - Ακόμα και οι Αριστεροί ψηφοφόροι ψήφισαν ΝΔ

FAZ: Νέα αρχή στην Αθήνα - Ακόμα και οι Αριστεροί ψηφοφόροι ψήφισαν ΝΔ
«Ακόμα και αριστεροί ψηφοφόροι επέλεξαν στη Νέα Δημοκρατία εμπιστευόμενοι την ικανότητά της σε οικονομικά ζητήματα, αλλά και τον ρεαλιστή πρόεδρό της» αναφέρει η FAZ
«Νέα αρχή στην Αθήνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της FAZ για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκης στις εκλογές της Κυριακής (7/7/2019).
«Οι ψηφοφόροι έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνήσει την επόμενη τετραετία με απόλυτη πλειοψηφία.
Ακόμα και αριστεροί ψηφοφόροι επέλεξαν στη Νέα Δημοκρατία εμπιστευόμενοι την ικανότητά της σε οικονομικά ζητήματα, αλλά και τον ρεαλιστή πρόεδρό της.
Φαίνεται ότι οι θεατρινισμοί του Αλέξη Τσίπρα ή του Γιάνη Βαρουφάκη δεν τραβάνε πλέον.
Ανακούφιση προκαλεί και το γεγονός ότι παρά την μακροχρόνια ύφεση και την άλυτη προσφυγική κρίση ακροδεξιά κόμματα δεν πέρασαν το κατώφλι της βουλής» αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η γερμαντική εφημερίδα επισημαίνει ότι θα αξιολογηθεί αποκλειστικά και μόνο από την απόδοσή του στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Σύμφωνα με τη FAZ, o κ. Μητσοτάκης «θα επιτύχει το στόχο του μόνο αν μειώσει την υπερβολική φορολογία.
Οι δανειστές όμως αναμένουν από το νέο πρωθυπουργό να μην θέσει εν αμφιβόλω το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Για να αποκτήσει ευχέρεια κινήσεων ωστόσο ο Κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να περικόψει περαιτέρω τις κοινωνικές δαπάνες, τις επιχορηγήσεις και να περιορίσει δραστικά το δημόσιο τομέα.
Κάτι που ο προκάτοχος του δεν ήταν διατεθειμένος να πράξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης