Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ριζικά διαφορετικό το στυλ του Μητσοτάκη - Η αλλαγή σηματοδοτεί την έναρξη νέας εποχής

tags :
Guardian: Ριζικά διαφορετικό το στυλ του Μητσοτάκη - Η αλλαγή σηματοδοτεί την έναρξη νέας εποχής
Η ανταποκρίτρια της Guardian στην Αθήνα, Helen Smith, σχολιάζει τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με του Αλέξη Τσίπρα
Στην αλλαγή σκυτάλης στη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται ο Guardian εστιάζοντας στις ενδυματολογικές προτιμήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών.
«Δεν πέρασε απαρατήρητη η στιλιστική αλλαγή. Αντίθετα με τον αριστερό προκάτοχό του που δηλώνει άθεος και φοράει ανοικτά πουκάμισα, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε με κοστούμι και γραβάτα για να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο.
Η αλλαγή δεν σηματοδοτεί μόνον την επάνοδο των συντηρητικών στην κυβέρνηση, αλλά και την έναρξης μιας νέας εποχής.
Μετά την δραματική δεκαετία της βαθιάς ύφεσης, των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης και της πρωτοφανούς φτώχειας και αναταραχής, η καταχρεωμένη Ελλάδα ολοκληρώνει τον κύκλο αναδεικνύοντας την πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση» γράφει ο ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα, Helen Smith.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «σε μια χώρα που έχει καταβληθεί από την λιτότητα που υπαγόρευσε η ΕΕ, η υπόσχεση του Μητσοτάκη να αναζωογονήσει την οικονομία είχε απήχηση.
Πηγές εκ των έσω αναφέρουν ότι απώτατος στόχος του Μητσοτάκη είναι να ενώσει ένα εριστικό έθνος πίσω από ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, όντας απόλυτα προετοιμασμένος για το έργο που θα αναλάβει.
Η νέα κυβέρνηση ορκίζεται σήμερα και η αρχή ίσως να είναι εκρηκτική».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης