Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αδύναμη η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, αλλά η ύφεση θα αποφευχθεί

Fitch: Αδύναμη η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, αλλά η ύφεση θα αποφευχθεί
Έκθεση της Fitch Ratings για τα κράτη της ΕΕ
Οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης παραμένουν αδύναμες, ωστόσο η ύφεση θα αποφευχθεί, εν μέρει χάρη στους ισχυρούς ισολογισμούς του ιδιωτικού τομέα, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
«Η ασθενής ανάπτυξη και ο χαμηλός πληθωρισμός θα ωθήσουν την ΕΚΤ να επανεκκινήσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων κατά το 4ο τρίμηνο.
Τα χαμηλά επιτόκια θα στηρίξουν τις υπερχρεωμένες χώρες, αλλά θα μειώσουν επίσης την πίεση στις κυβερνήσεις να συρρικνώσουν το δημόσιο χρέος και να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. (…)
Οι αξιολογήσεις των Δυτικών χωρών της ΕΕ παρέμειναν αμετάβλητες το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Τρεις χώρες -η Αυστρία, η Φινλανδία και η Πορτογαλία- βρίσκονται σε θετικό outlook.
Η Ιταλία και ο Άγιος Μαρίνος έχουν αρνητικό outlook και το Ηνωμένο Βασίλειο outlook υπό επιτήρηση για υποβάθμιση.
Το θετικό outlook για την Πορτογαλία αντικατοπτρίζει την προσδοκία ότι η χώρα θα διατηρήσει την πρόσφατη ιστορία του μείωσης του δημόσιου χρέους/ΑΕΠ.
Το αρνητικό outlook για την Ιταλία αντανακλά την πολιτική αβεβαιότητα και τους συναφείς κινδύνους για τις δημοσιονομικές επιδόσεις.
Η επιτήρηση του Ηνωμένου Βασιλείου αντικατοπτρίζει τους συνεχιζόμενους κινδύνους που προκύπτουν από το Brexit», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αμερικανικός οίκος, συμπληρώνοντας πως η ασθενέστερη αύξηση του ΑΕΠ και οι πιέσεις για αύξηση των δημόσιων δαπανών καταστήσουν δυσκολότερη την μείωση του χρέους για τα υπερχρεωμένα κράτη.
«Η πολιτική έχει καταστεί λιγότερο ευνοϊκή για αυστηρές δημοσιονομικές πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία άρχισε τη θητεία του στις 2 Ιουλίου, δεν αλλάζει ουσιαστικά τις προοπτικές για τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης, οι οποίες παρεμποδίζονται από μακροχρόνιες διαφωνίες σχετικά με τον βαθμό κατανομής των κινδύνων μεταξύ των κρατών μελών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης