Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη εν αναμονή Powell

Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη εν αναμονή Powell
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην κατάθεση του διοικητή της Fed, Jerome Powell
Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα (10/7/2019) οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην κατάθεση του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.
Οι επενδυτές αναμένουν ένα σήμα για τις προθέσεις της Fed, όσον αφορά το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου, με τις προσδοκίες να έχουν μετριαστεί μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Περί τις 15:15, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας σημειώνει άνοδο 7 μονάδων βάσης στο -0,29%, από -0,357% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο -0,279% -σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ημερών και τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Ιούνιο του 2018.


Η απόδοση του 10ετούς της Γαλλίας ενισχύεται κατά 7 μ.β. στο 0,01%, από -0,054% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας σημειώνει άνοδο 5,9 μ.β. στο 0,54%, από 0,477% στο προηγούμενο κλείσιμο, ενώ του αντίστοιχου της Ισπανίας ενισχύεται κατά 5,1 μ.β. στο 0,47%, από 0,421%.
Ηπιότερη άνοδο κατά 3,6 μ.β. καταγράφει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας, ανερχόμενη στο 1,78%, από 1,741% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Οι επενδυτές αναμένουν τη διήμερα ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο, η οποία θα ξεκινήσει αργότερα εντός της ημέρας και η οποία θα μπορέσει να δώσει στους επενδυτές περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο οι αποδόσεις των ομολόγων είχαν υποχωρήσει σημαντικά, με τα επιτόκια σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης να «αγγίζουν» ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εν μέσω των προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα «χαλαρώσουν» τη νομισματική τους πολιτική.
Ωστόσο, τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούν τον περασμένο μήνα μετρίασαν τις προσδοκίες των επενδυτών για μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στα τέλη του μήνα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατήρησε σήμερα αμετάβλητη την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2019, στο 1,2%, ενώ η πρόβλεψη για το 2020 μειώθηκε ελαφρά στο 1,4%.
Υπενθυμίζεται ότι στις εαρινές προβλέψεις, η Κομισιόν «έδινε» ανάπτυξη 1,5% για το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης