Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Να καθορίσουμε την πολιτική μας στρατηγική απέναντι στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ

Χριστοδουλάκης: Να καθορίσουμε την πολιτική μας στρατηγική απέναντι στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ
Το ΚΙΝΑΛ καλείται να παίξει το ρόλο μιας δυναμικής, ισχυρής, υπεύθυνης προγραμματικής αντιπολίτευσης είπε ο κ.Χριστοδουλάκης
Την θέση πως αυτό που προέχει για το Κίνημα Αλλαγής είναι να καθορίσει την πολιτική του στρατηγική απέναντι στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μ. Χριστουδουλάκης, ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν επιτεύχθηκε ο στόχος για μαζικό επαναπατρισμό ψηφοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε από τη δική μας πλευρά είναι η πολιτική μας στρατηγική ακριβώς απέναντι σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη πλευρά απέναντι σε μια ανεύθυνη λαϊκίστικη αντιπολίτευση, που δυστυχώς είδαμε ήδη να εξαγγέλλεται σε έναν βαθμό.
Η επίσημη αποτίμηση σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα γίνεται στη συνεδρίαση των οργάνων.
Σήμερα έχουμε τη συνεδρίαση του εκτελεστικού πολιτικού συμβουλίου και αύριο τη συνεδρίαση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.
Η επίσημη αποτίμηση γίνεται στα όργανά μας, αλλά προφανώς υπάρχουν και οι πρώτες σκέψεις που προκύπτουν από το αποτέλεσμα της Κυριακής.
Είναι σαφές για εμάς ότι το δικό μας εκλογικό αποτέλεσμα, αν το δούμε μεμονωμένα, είναι κάτι το οποίο μας δημιουργεί συναισθήματα ικανοποίησης δεδομένου ότι καταφέραμε για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, έστω και οριακά, να σημειώσουμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες μία άνοδο, η οποία παγιώνει έναν σταθερό πολιτικό χώρο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, τα οποία εξαϋλωθήκαν σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104, 9 Fm» ο κ.Χριστοδουλάκης.
«Σίγουρα στόχος ήταν ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φάνηκε ότι -μαζικά τουλάχιστον- δεν επιτεύχθηκε και φυσικά υπάρχει και συγκεκριμένη ανάλυση που λέει ότι ήταν άλλος ΣΥΡΙΖΑ, που έχοντας την εξουσία δυστυχώς έστησε και συγκεκριμένες πελατειακές δομές.
Όμως πλέον είναι άλλη μέρα με ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει κομματικές οργανώσεις, δεν έχει κοινωνικές αναφορές σε χώρους εργασίας, σε μαζικούς χώρους, στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε ο κ.Χριστοδουλάκης.
«Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ένα τρικομματικό πολιτικό σύστημα -φυσικά όχι με τους ίδιους συσχετισμούς, δε λέω ότι είναι το ίδιο το δικό μας εκλογικό αποτέλεσμα με του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ- και είναι η πρώτη φορά που ο τρίτος ισχυρός χώρος είναι στο ενδιάμεσο πολιτικά των άλλων δύο, αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί ποτέ.
Στο νέο αυτό πολιτικό σύστημα το Κίνημα Αλλαγής καλείται να παίξει έναν ρόλο δυναμικής, ισχυρής, αλλά παράλληλα υπεύθυνης προγραμματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ, να αποδείξουμε ότι είμαστε χρήσιμοι για αυτούς που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε, τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα και μέσα από τη δική μας παρέμβαση να την ισχυροποιήσουμε και να γίνει πραγματικά μια υπεύθυνη χρήσιμη δύναμη», υπογράμμισε ο κ.Χριστοδουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης