Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μυτιλήνη ο Χρυσοχοΐδης: Θετική η εντύπωση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό

Στη Μυτιλήνη ο Χρυσοχοΐδης: Θετική η εντύπωση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό
O Μ. Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ
Με θετική εντύπωση, που αποκόμισε «από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα», αναχώρησε  από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 13/7,  στο νησί, «με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση», όπως είπε, μετά το πέρας σύσκεψης που είχε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της Αυτοδιοίκησης αλλά και εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.
Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα μετεγκατάστασης των ασυνόδευτων ανήλικων που διαμένουν στη Μόρια, που ξεπερνούν σε αριθμό τους 300, ενώ προτού αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη, δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές - οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί».
Προηγήθηκε η επίσκεψη του υπουργού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου διαμένουν πάνω από 6.000 αιτούντες άσυλο, αλλά και στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται 1.200 αιτούντες άσυλο.
Μάλιστα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας  ενημερώθηκε για τη διαδικασία ελέγχου των νεοεισερχομένων στη χώρα με αφορμή την καταγραφή 40 ατόμων , κυρίως Αφγανών που ήταν στο ΚΥΤ.
Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης περιόδευσε τόσο σε δομές διαμονής ανηλίκων και γυναικών, όσο και στον ελαιώνα στον εξωτερικό χώρο του καταυλισμού, ενώ είχε συζήτηση και με τον Διοικητή του ΚΥΤ Γ. Μπαλμπακάκη.
 
www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης