Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πιέσεις σε Salvini να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις Conte για το σκάνδαλο της ρωσικής χρηματοδότησης

Ιταλία: Πιέσεις σε Salvini να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις Conte για το σκάνδαλο της ρωσικής χρηματοδότησης
ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte αποκάλυψε ότι το γραφείο του Salvini είχε προσκαλέσει τον Gianluca Savoini πρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης της Λομβαρδίας σε δείπνο με τον Putin
Συνεχίζεται το σκάνδαλο που σαρώνει την κυβέρνηση Salvini και Di Maio στην Ιταλία σχετικά με τη ρωσική χρηματοδότηση που έλαβε προεκλογικά ο ηγέτης της Λέγκας με αντάλλαγμα την πώληση πετρελαίου από ρωσική εταιρεία σε μια ιταλική.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte αποκάλυψε σε δήλωση του, που εκθέτει τον υπουργό Εσωτερικών, ότι «το γραφείο του Salvini είχε προσκαλέσει τον Gianluca Savoini, σύμμαχο του Salvini και πρόεδρο της Ρωσικής Ένωσης της Λομβαρδίας, σε δείπνο με τον Ρώσο πρόεδρο Putin στη Ρώμη».

Ο Salvini, ο οποίος είχε αρνηθεί ότι γνώριζε τον Savoini και ότι τον προσκάλεσε στο δείπνο της 4ης Ιουλίου, εμφανίζεται εκτεθειμένος και φαίνεται ότι καταβάλλει προσπάθειες να διασώσει την κυβερνητική του συμμαχία με τα 5 Αστέρια.
Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην συνεργασία Salvini - Di Maio γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ανέλπιστα γεγονότα.
Ο Salvini πάντως επιμένει ότι «δεν έλαβε ποτέ ούτε ρούβλι, δολάριο, ευρώ ή μπουκάλι βότκα από τη Ρωσία.
Να σημειωθεί ότι μετά τις αποκαλύψεις του ιταλού πρωθυπουργού Conte και ο πρώην πρωθυπουργός Paolo Gentiloni με ανάρτησή του στο twitter κάλεσε τον Salvini να παραιτηθεί.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης