Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αγώνας δρόμου για να προλάβουν στο Μαξίμου τα χρονοδιαγράμματα που έχουν υποσχεθεί

Αγώνας δρόμου για να προλάβουν στο Μαξίμου τα χρονοδιαγράμματα που έχουν υποσχεθεί
Τις αμέσως επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένο να κατατεθούν τα πρώτα νομοσχέδια τα οποία όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη είναι έτοιμα 
Με γοργούς ρυθμούς εργάζονται στην κυβέρνηση προκειμένου να δώσουν συντονισμένα όπως διακήρυξε από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, όλες τις μάχες που απαιτούνται έτσι ώστε να επιστρέψει γρήγορα η χώρα στην κανονικότητα και να βελτιωθεί άμεσα η καθημερινότητα των πολιτών.
Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου εντείνουν τις προετοιμασίες για την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας καθώς το προσεχές Σάββατο θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τη Δευτέρα 22 Ιουλίου αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Τις αμέσως επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένο να κατατεθούν τα πρώτα νομοσχέδια τα οποία όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη είναι έτοιμα.
Το επιτελικό κράτος θα περικλείεται στο πρώτο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στις 23 Ιουλίου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τη νέα δομή στη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και για την αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού.
Επίσης στο εν λόγω νομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου όπως και διατάξεις που θα διορθώνουν τα προβλήματα που προέκυψαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της απλής αναλογικής.
Μία εβδομάδα μετά η σκυτάλη θα δοθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο έτσι ώστε να περάσουν οι πρώτες μειώσεις φόρου που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή των περισσότερων από αυτές θα αρχίσει με το ξεκίνημα του επόμενου έτους.
Μετά την ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών της βουλής τον Δεκαπενταύγουστο, είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί το τρίτο νομοσχέδιο που δεν είναι άλλο από το λεγόμενο αναπτυξιακό. Νομοσχέδιο το οποίο θεωρείται κομβικό καθώς η κυβέρνηση με αυτό επιδιώκει να κάνει πράξη τη μεταρρυθμιστική της στρατηγική εξαλείφοντας τα εμπόδια που προκύπτουν από τη γραφειοκρατία σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Τρέχουν» για την έκδοση των ΚΥΑ μέχρι τις προγραμματικές

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.
Μάλιστα, στόχος είναι μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις να εκδοθούν οι δύο ΚΥΑ και να τροποποιηθεί η πρώτη που είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου τον Σεπτέμβριο να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο και ακολούθως η Lamda Development να καταβάλει τα 300 εκατομμύρια ευρώ που αναλογούν στην πρώτη δόση, να λάβει τις μετοχές της Ελληνικόν ΑΕ και να ξεκινήσει το έργο.
Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η συμβατική υποχρέωση της Lamda είναι να επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ.
Παράλληλα η κυβέρνηση καλείται να επιλύσει με μηδαμινή καθυστέρηση τον κίνδυνο κατάρρευσης της ΔΕΗ καθώς αν δεν ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις άμεσα ελλοχεύει ο κίνδυνος να «τιναχτεί στον αέρα» η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας με μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Ο πήχης σε ότι αφορά το θέμα της ασφάλειας έχει ανέβει ψηλά από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε αυτό το πλαίσιο, η κατάργηση του «άβατου των Εξαρχείων» αποτελεί επιτακτική ανάγκη προκειμένου να σταλεί το μήνυμα της κυβέρνησης για την αλλαγή στην αντιεγκληματική πολιτική που από εδώ και στο εξής θα εφαρμόζει.
Μένει να δούμε τι από όλα αυτά θα γίνουν πράξη και πως θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης