Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Times: Άμεση συνάντηση με τον Trump θα επιδιώξει για το εμπόριο ο Boris Johnson

tags :
The Times: Άμεση συνάντηση με τον Trump θα επιδιώξει για το εμπόριο ο Boris Johnson
Εφόσον γίνει πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας
Άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump θα επιδιώξει ο Boris Johnson, ο επικρατέστερος υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών και το αξίωμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, ο Johnson θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα στους δύο πρώτους μήνες της θητείας του για να διαπραγματευθεί μια διμερή συμφωνία για το εμπόριο η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το κλειδί (...) είναι οι ΗΠΑ.
Εάν εξασφαλίσουμε μια συμφωνία για το εμπόριο με την Αμερική, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να επιδιώξουμε κι άλλες συμφωνίες.
Αυτό θα ενθαρρύνει κι άλλους, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε σοβαροί» ανέφερε αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στον Johnson.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο Johnson είναι διατεθειμένος να ταξιδέψει στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν εάν όπως αναμένεται γίνει ο νέος πρωθυπουργός για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια αρχικά περιορισμένη συμφωνία πριν από την προθεσμία του Brexit, την 31η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης