Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δεσμεύσεις της Ursula von der Layen εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας (16 Ιουλίου)

Οι δεσμεύσεις της Ursula von der Layen εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας (16 Ιουλίου)
Σε μία προσπάθεια να πείσει τους απρόθυμους σοσιαλιστές και φιλελεύθερους ευρωβουλευτές, η von der Layen δηλώνει ότι θα υποστηρίξει επίσης την μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55% το 2030
Σε σειρά δεσμεύσεων προκειμένου να πείσει τους ευρωβουλευτές να τη στηρίξουν στην κρίσιμη ψηφοφορία της 16ης Ιουλίου 2019, προχώρησε η υποψήφια πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Layen.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνει σε επιστολές που απέστειλε σε ευρωβουλευτές εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας για την επικύρωση ή μη του διορισμού της ότι θα προτείνει εγγυημένο κατώτερο μισθό για όλους τους εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα ενιαίο σχήμα επιδόματος ανεργίας.
Σε μία προσπάθεια να πείσει τους απρόθυμους σοσιαλιστές και φιλελεύθερους ευρωβουλευτές, η von der Layen δηλώνει ότι θα υποστηρίξει επίσης την μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 55% το 2030 και την εισαγωγή «συνοριακού φόρου άνθρακα» και να επεκτείνει το σχήμα ανταλλαγής εκπομπών του ευρωπαϊκού μπλοκ.
Υπόσχεται επίσης μεταρρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση εποπτεύει την εφαρμογή του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη και τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης της εξωτερικής πολιτικής και την αντικατάσταση της αρχής της ομοφωνίας στην λήψη αποφάσεων με την αρχή της πλειοψηφίας.
Ως προς την πολιτική του ασύλου, η von der Layen δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα προσέγγιση κατανομής των βαρών.
Αναφερόμενη στο Brexit, η υποψήφια διάδοχος του Jean Claude Juncker, δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την διάθεση περισσότερου χρόνου στο Λονδίνο για να διαπραγματευθεί την αποχώρησή του από την ευρωπαϊκή Ένωση.
«Εάν εκλεγώ, είμαι έτοιμη να ανοίξω τον δρόμο για μία φιλόδοξη και στρατηγική σύμπραξη με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Εάν χρειασθεί περισσότερος χρόνος και αν οι αιτίες γι΄αυτό είναι εύλογες, θα υποστηρίξω περαιτέρω παράταση», αναφέρει στις επιστολές της προς τους σοσιαλιστές και τους φιλελεύθερους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης