Στο στόχαστρο (;) του Trump o W. Ross- Πιθανή η αποπομπή του από την κυβέρνηση

Στο στόχαστρο (;) του Trump o W. Ross- Πιθανή η αποπομπή του από την κυβέρνηση
ΗΠΑ: Την απόλυση του υπουργού Εμπορίου W. Ross εξετάζει ο Trump
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον υπουργό Εμπορίου W. Ross, τον οποίο κατηγορεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της απογραφής του 2020, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.
Όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, πρόσωπα του περιβάλλοντος του Roos δεν διέψευσαν επισήμως την πληροφορία αυτήν.
Πρόσθεσαν όμως ότι προς το παρόν ο υπουργός κάνει τη δουλειά του, επιβλέποντας "την απάντηση του υπουργείου στον τυφώνα Μπάρι" που έπληξε τη Λουιζιάνα το Σαββατοκύριακο.
"Την Παρασκευή, ο υπουργός συνόδευσε τον πρόεδρο στην επίσκεψή του στο Ουισκόνσιν και το Οχάιο και θα συνεχίσει να εργάζεται εξ ονόματος του αμερικανικού λαού και για το πρόγραμμα του προέδρου, Πρώτα η Αμερική", είπε εξάλλου ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Παράλληλα ωστόσο, σε ένα σχόλιο που παρέπεμπε περισσότερο σε απολογισμό του έργου του, ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι "ο W. Ross οδήγησε το υπουργείο Εμπορίου σε μια νέα εποχή όπου, υπό την καθοδήγηση του προέδρου (Trump), στηρίξαμε καλύτερα τις αμερικανικές επιχειρήσεις απέναντι σε δόλιες εμπορικές πρακτικές και ενισχύσαμε την εθνική και οικονομική ασφάλειά μας".
Την περασμένη Πέμπτη ο Trump αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να μην συμπεριλάβει στο ερωτηματολόγιο της απογραφής του 2020 μια ερώτηση που αφορούσε την υπηκοότητα.
Υπεύθυνο για την απογραφή στις ΗΠΑ είναι το υπουργείο Εμπορίου.
Ο πρόεδρος Trump έχει ήδη περιορίσει τον ρόλο του 81χρονου W. Ross στον χειρισμό της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν πλέον αναλάβει, αντί για τον υπουργό, ο ειδικός εκπρόσωπος σε θέματα Εμπορίου R. Laiahaizer και ο υπουργός Οικονομικών S. Mnuchin.
Ο πολυεκατομμυριούχος W. Ross έχει εξάλλου κατηγορηθεί για παραβίαση των κυβερνητικών κανόνων δεοντολογίας επειδή δεν πούλησε όλες τις μετοχές του στην BankUnited όταν ανέλαβε υπουργός.
Αν και έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διατηρήσει το αξίωμά του, το NBC επιμένει ότι ο Τραμπ τηλεφώνησε "σε συμμάχους του εκτός του Λευκού Οίκου" για να τον αντικαταστήσει.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS