Με πτώση 1,1% έκλεισε το αργό πετρέλαιο, στα 59,6 δολ. – Στο -0,4% και τα 66,5 δολ. το Brent

Με πτώση 1,1% έκλεισε το αργό πετρέλαιο, στα 59,6 δολ. – Στο -0,4% και τα 66,5 δολ. το Brent
Πτωτικά έκλεισε το πετρέλαιο 
Με πτώση έκλεισαν σήμερα (15/7) οι τιμές πετρελαίου έπειτα από ένα ανοδικό σερί την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς υποχώρησε προς το παρόν η γεωπολιτική αβεβαιότητα γύρω από το Ιράν και τη Μέση ανατολή γενικότερα.
Ειδικότερα, η τιμή στα futures Αυγούστου 2019 για το αργό πετρέλαιο διαμορφώθηκε στα 59,58 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από υποχώρηση της τάξεως του 1,1% σε ημερήσια βάση, όταν για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας η τιμή είχε ενισχυθεί κατά 4,7%.
Το πετρέλαιο Brent (futures Αυγούστου 2019) έκλεισε με ηπιότερη πτώση, 0,4%, στα 66,48 δολάρια ανά βαρέλι.
Παράλληλα, ο «μαύρος χρυσός» δέχεται πιέσεις από τις ανησυχίες της αγοράς ότι η παγκόσμια προσφορά θα ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τη ζήτηση κατά το επόμενο διάστημα.
Την περασμένη εβδομάδα, η μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας ανέφερε ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου για το πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεπέρασε τη ζήτηση κατά 900 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
«Αυτό το πλεόνασμα έρχεται να προστεθεί στα τεράστια αποθέματα τα οποία παρατηρήθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, όταν η παραγωγή πετρελαίου σημείωσε άνοδο ενώ η ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης ξεκίνησε να παρακμάζει», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του ΙΕΑ.
Παράλληλα, ο IEA επεσήμανε ότι «η ευρέως αναμενόμενη απόφαση των υπουργών του ΟΠΕΚ+ να επεκτείνουν τη συμφωνία παραγωγής τους μέχρι τον Μάρτιο του 2020 παρέχει καθοδήγηση, αλλά δεν αλλάζει τις θεμελιώδεις προοπτικές μίας υπερπροσφοράς».
Στο επίκεντρο παραμένει και η τροπική καταιγίδα Barry η οποία έπληξε την περιοχή γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού, καθώς σύμφωνα με την Υπηρεσίας Ασφαλείας και Περιβαλλοντικής Εκτέλεσης των ΗΠΑ, η παραγωγή πετρελαίου στις αμερικανικές περιοχές του Κόλπου υποχώρησε κατά 73% τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS