Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 27 μηνών υποχώρησε η στερλίνα εν μέσω αβεβαιότητας για το Brextit, στα 1,2418 δολ.

Σε χαμηλά 27 μηνών υποχώρησε η στερλίνα εν μέσω αβεβαιότητας για το Brextit, στα 1,2418 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017
Υπό νέες πιέσεις βρίσκεται σήμερα Τρίτη (16/7) η στερλίνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 μηνών, καθώς οι αβεβαιότητα γύρω από το Brexit αντισταθμίζει τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,73% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,242 δολ. ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 1,2418 δολ. ανά στερλίνα, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,42% έναντι της στερλίνας, στις 0,9030 στερλίνες, ενώ το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,49% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 134,33 γεν.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας στη χώρα για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,8%, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1974.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 76%, ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε πτώση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.
Όσον αφορά το ποσοστό οικονομικής αδράνειας, σημειώθηκε πτώση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στο 20,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η ετήσια αύξηση μισθών στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο +3,4% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου +3,2% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3,1%.
Εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, η ετήσια άυξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο +3,6% ετησίως, έναντι +3,4% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο +3,5%.
Μέσω σημειώματος που εξέδωσε σημερα, ο αναλυτής συναλλαγμάτων της Nomura, Jordan Rochester, χαρακτήρησε την πτώση της στερλίνας ως «το νέο της ημέρας», ενώ τόνισε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω καθοδικές πιέσεις.
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Reuters, η στερλίνα έχει μέχρι στιγμής τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των δέκα σημαντικότερων συναλλαγματικών ισοτιμιών για το 2019, με τις πρόσφατες πιέσεις να οφείλονται στην παραίτηση της πρωθυπουργού Theresa May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης