Η ελβετική αρχή που υποτίθεται θα εποπτεύσει το Libra, δηλώνει άγνοια για το θέμα

Η ελβετική αρχή που υποτίθεται θα εποπτεύσει το Libra, δηλώνει άγνοια για το θέμα
Η ελβετική ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με εκπρόσωπό της,  δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με το Facebook.
Το Facebook δήλωσε ότι οι αρχές στην Ελβετία θα επιβλέπουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του νέου νομίσματος Libra.
Ωστόσο, η ελβετική ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με εκπρόσωπό της,  δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με το Facebook.
Ο κ. David Marcus, επικεφαλής του προγράμματος Libra δήλωσε: «Για τους σκοπούς της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής, ο Ελβετικός Ομοσπονδιακός Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων και Πληροφοριών (FDPIC) θα είναι ο διαχειριστής απορρήτου του Libra Association».
Ο Hugo Wyler, υπεύθυνος επικοινωνίας του FDPIC, δήλωσε στο CNBC:
«Σημειώσαμε τις δηλώσεις του David Marcus, αρχηγού της Calibra, σχετικά με τον δυνητικό ρόλο μας ως εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων στο πλαίσιο του Libra. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τους υποστηρικτές του Libra. Αναμένουμε από το Facebook ή τους φορείς προώθησης να μας παράσχουν συγκεκριμένες πληροφορίες όταν έρθει η ώρα.
Μόνο τότε θα μπορέσουμε να εξετάσουμε το βαθμό στον οποίο δίδεται η νομική μας συμβουλευτική και εποπτική αρμοδιότητα.
Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθούμε τις σχετικές εξελίξεις, μέσω της δημόσιας συζήτησης».
Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία κρυπτονομίσματος του Facebook έχει ήδη αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να δηλώνουν ότι ανησυχούν για τον κίνδυνο να ενταθεί το ξέπλυμα χρήματος και για σοβαρές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr


bankingnews.gr

BREAKING NEWS