Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Βαθιά ανησυχία για τη συνέχιση των τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

State Department: Βαθιά ανησυχία για τη συνέχιση των τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ
Οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας
Τη βαθιά ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ εκφράζει το State Department ιδιαίτερα ύστερα από τη σαφή πρόθεση της Άγκυρας να συνεχίσει τις παράνομες γεωτρήσεις της.
Η εκπρόσωπος του State Department, Morgan Ortagus υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ενστερνίζονται τις ανησυχίες της ΕΕ για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.
«Όπως και οι Ευρωπαίοι, έχουμε εκφράσει βαθιές ανησυχίες για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις σε αυτά τα νερά της Κύπρου.
Και είμαι σίγουρη ότι εκδώσαμε μια ανακοίνωση στις 9 Ιουλίου.
Θα σας παραπέμψω λοιπόν στη δήλωση αυτή» ανέφερε η Ortagus.
Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της 9ης Ιουλίου το State Department καταδίκαζε τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και καλούσε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντας όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».
Μάλιστα στην ανακοίνωση αυτή, το State Department χαρακτήριζε την αποστολή του Yavuz στην περιοχή ως ένα προκλητικό βήμα που ανεβάζει την ένταση στην περιοχή ενώ επεσήμαινε πως «οι φυσικοί πόροι του νησιού πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης