Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,3% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 1,3% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2%
Οριακή επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/7) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν ανώτερα των αρχικών εκτιμήσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή για την ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση, έναντι 1,2% τον Μάιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο ΔΤΚ παρέμεινε σταθερός.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας, τροφίμων, ποτών και καπνού, κατέγραψε επιτάχυνση στο 1,1% έναντι 0,8% τον Μάιο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία άνοδος θα περιοριστεί στο +0,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,6% παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν στη Ρουμανία (3,9%) και την Ουγγαρία (3,4%), ενώ αντίθετα τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν στην Κύπρο (0,3%) και την Ελλάδα (0,2%).
Σε σύγκριση με τον Μάιο, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε εννέα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε δεκαεπτά, ενώ δεν υπήρξαν διαθέσιμα στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης