Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά +2%
Πτώση κατέγραψε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/7) στοιχεία της Eurostat, διευρύνοντας τις απώλειες που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου για την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,7% που καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2018.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά +2%, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το +3,9% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε επίσης κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμνου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που αφορούν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο τομέας πολιτικών μηχανικών ενισχύθηκε κατά +4,7% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα κατασκευής κτηρίων διαμορφώθηκε στο +2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, τα μεγαλύτερα ετήσια ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν στη Ρουμανία (+23,8%) και την Ουγγαρία (+26,2%), ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά ετήσιας πτώσης σημειώθηκαν στη Φινλανδία (-1,6%) και το Βέλγιο (-1,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης