Δένδιας: Ζήτησα από τις ΗΠΑ να διατηρήσουν πιο ξεκάθαρη θέση στα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας

Δένδιας: Ζήτησα από τις ΗΠΑ να διατηρήσουν πιο ξεκάθαρη θέση στα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας
Ο Νίκος Δένδιας προσκάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση του διαλόγου
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Mike Pompeo, ακολούθησαν δηλώσεις του κ. Δένδια σε Έλληνες ανταποκριτές.
Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ευτυχής που μία από τις πρώτες του συναντήσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν με τον κ Pompeo και τόνισε ότι είναι καλό να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε στην ήδη στενή σχέση των δύο χωρών. «Μιλήσαμε για τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, για την εμβάθυνση του Διαλόγου αυτού και την περίληψη κι άλλων θεμάτων σε αυτόν» είπε ο κ. Δένδιας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ότι νωρίτερα είχε ήδη προσκαλέσει τον κ. Pompeo να επισκεφθεί την Αθήνα για τη δεύτερη φάση του διαλόγου, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο είναι πιθανό να συμβεί εντός του φθινοπώρου.
Στη συζήτησή τους σημειώθηκαν οι θετικές προοπτικές για τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου Ισραήλ και Αιγύπτου, ενώ σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της τουρκικής επιθετικότητας τόσο έναντι της Κύπρου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι ζήτησε από τις ΗΠΑ να διατηρήσουν «μια πιο ξεκάθαρη θέση, μία καθαρή στήριξη» στα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια ήταν η απάντηση που πήρε από τον κ Pompeo για αυτό το ζήτημα, ο κ. Δένδιας είπε «Ζητήσαμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπάρχει μία καθαρή γραμμή επικοινωνίας σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, που θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η σαφής και άμεση τοποθέτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το σημείωσαν και θα μας απαντήσουν σχετικά».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS