Χατζηδάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε το 90% της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε το 90% της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ
Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στήριξης της ΔΕΗ υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την θέση ότι επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε το 90% της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος έβαλε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και για το ότι επί της θητείας της αποφασίστηκαν τα ΝΟΜΕ, οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος στους ανταγωνιστές σε τιμή χαμηλότερη του κόστους παραγωγής.
«Μπαίνει μέσα κανονικά και με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 90% της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ χάθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ, με μείωση της ΔΕΗ κατά 1/3 και εισροή ρευστότητας στο ταμείο για νέες επενδύσεις, και πήγαμε σε νέο μοντέλο με μείωση του μεριδίου αγοράς από το 90% στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα.
Πρόκειται για τραγελαφική ρύθμιση που δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο, πρέπει να απολογείται για πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ…
Η ΔΕΗ δουλεύει για να χάνει πελάτες» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χατζηδάκης.
Μάλιστα ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος ο ορκωτός ελεγκτής που διόρισε η ΔΕΗ, η Ernst & Young, είπε ότι η επιχείρηση είναι στα όρια της βιωσιμότητας και θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τα επόμενα χρόνια, είπε ότι είναι στα όρια της χρεοκοπίας.
«Τούς τα έχουν πει στα μούτρα τους, τα λέει όλος ο κόσμος…
Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης με αφορμή τις αναφορές Τσίπρα και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η νέα κυβέρνηση απαξιώνει τη ΔΕΗ.
«Από 1,3 ευρώ η μετοχή στις ευρωεκλογές πήγε στα 2,1 ευρώ,  έχει ανέβει πάνω από 60% η τιμή από τις ευρωεκλογές, οπότε η αγορά ξέρει και βλέπει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Χατζηδάκη» ανέφερε ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος σχετικά με το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος είπε ότι το πράγμα είναι αρκετά μπερδεμένο και επιφυλάχθηκε να μιλήσει κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.
Ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση θα είναι μέτρα στήριξης της ΔΕΗ.
«Η ΔΕΗ δεν έχει επενδύσει στις ΑΠΕ, έχει απειροελάχιστο ποσοστό, καθώς δεν έχει ρευστότητα.
Την ίδια ώρα, 60.000 άνθρωποι που είναι πλούσιοι οφείλουν περίπου 800 εκατ. ευρώ» τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS