Μιχαηλίδου (υφ.Εργασίας): Στόχος μας η χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση

Μιχαηλίδου (υφ.Εργασίας): Στόχος μας η χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση
Προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής η ενίσχυση των επιδομάτων στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες είπε η υφυπουργός Εργασίας
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση και η αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ από τα 760 εκατομμύρια ευρώ, που είναι σήμερα διατύπωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τη διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι συζήτησαν την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα βελτιώσουν το σύστημα απονομής των επιδομάτων, σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης, το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων, ώστε τα επιδόματα να χορηγούνται στους πραγματικούς δικαιούχους και την ανάγκη εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης.
Παράλληλα, τα στελέχη του ΟΠΕΚΑ αναφέρθηκαν στη δομή, τη λειτουργία, το έργο και τις προτεραιότητες του οργανισμού, καθώς και σε θέματα που δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων του.
«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και στη διοίκηση για το έργο που επιτελούν, δεδομένου ότι οι ευθύνες είναι πολλές, καθώς ο οργανισμός κλήθηκε να ανταποκριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε έναν ιδιαίτερα μεγάλο φόρτο εργασίας.
Προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση των επιδομάτων που έχουν αποτύπωμα στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των δικαιούχων στην πληροφόρηση.
Θέλω να θυμίσω ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι η χορήγηση επιδόματος, ύψους 2.000 ευρώ, για κάθε νέα γέννηση και η αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ από τα 760 εκατομμύρια ευρώ, που είναι σήμερα, δημιουργώντας ευκαιρίες επανένταξης στην επαγγελματική ζωή» υποστήριξε η κα.Μιχαηλίδου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS