Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη Su 35

Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη Su 35
Στις 17/7/2019 ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόκτηση των πυραύλων S400 από την Τουρκία καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των αεροσκαφών F35
Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία με βομβαρδιστικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρεία Sergey Chemezov.
«Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας εκδηλώσουν επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε την πώληση Su-35», φέρεται να δήλωσε ο Chemezov σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Rostec.
Χθες 17 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθιστά αδύνατη την περαιτέρω συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναστείλει την απόφαση της αυτή που αφορά την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS