«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα – Ξεπέρασε εκ νέου τα 10.000 δολάρια το Bitcoin

«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα – Ξεπέρασε εκ νέου τα 10.000 δολάρια το Bitcoin
«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα
Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα (18/7) τα επικρατέστερα ψηφιακά νομίσματα, βάζοντας τέλος στο πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών, χάρη στις αναπτερωμένες ελπίδες για κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος της Facebook, Libra.
Το Bitcoin -σύμφωνα με τις τιμές του CoinMarketCap- ανέκτησε σε λιγότερο από 24 ώρες το ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων ανά μονάδα, με κεφαλαιοποίηση 185,3 δισεκ. δολαρίων έναντι συνολικής αξίας ύψους 281,3 δισεκ. για τον κλάδο.
Την ίδια στιγμή, περί τις 18:20, διψήφιο «ράλι» καταγράφουν τα Litecoin, Bitcoin SV, Chainlink και ΝΕΟ.
Ο όγκος συναλλαγών 24ώρου ανέρχεται σε 83,1 δισεκ. δολάρια.
Νωρίτερα, η ομάδα δράσης της G7 ανέφερε πως τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Libra της Facebook, πρέπει να πληρούν «τα υψηλότερα ρυθμιστικά πρότυπα» για να διασφαλίζεται ότι δεν χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα χρήματος και ότι οι χρήστες του είναι προστατευμένοι.
Τα συμπεράσματα αυτά έγιναν γνωστά καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) που συναντήθηκαν στο Σαντιγί της Γαλλίας συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που τίθενται σε επίπεδο φορολόγησης από την ψηφιακή οικονομία και να προωθήσουν τα σχέδιά τους για ένα ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το προσχέδιο της σύνοψης της διήμερης συνεδρίασης που είδε το Reuters.
Στις συνομιλίες του Σαντιγί κυριάρχησε η ανταλλαγή απόψεων για τα σχέδια της Facebook αναφορικά με το ψηφιακό νόμισμα Libra, εν μέσω βαθύτερων ανησυχιών από φορείς χάραξης πολιτικής ότι η ισχύς που αποκτούν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες καταπατούν τομείς που ανήκουν στις κυβερνήσεις, όπως η έκδοση νομίσματος.
«Όλοι είμαστε σε μια θέση όπου αναγνωρίζουμε ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν πλεονεκτήματα», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Οικονομικών στο Reuters.
«Αλλά ο κόσμος θέλουν κάτι ασφαλές και φθηνό, όχι απλά φθηνό. Και η δουλειά μας είναι να σκεφθούμε και για την ασφάλεια…δημιουργείται μια αίσθηση ότι χρειάζεται να εργαστούμε από κοινού για αυτό». Οι ανησυχίες περιλαμβάνουν τον φόβο ότι οι φιλοδοξίες της Facebook για ένα ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τον έλεγχο των υπευθύνων επί των νομισματικών και τραπεζικών πολιτικών και να δημιουργήσουν κινδύνους για την ασφάλεια.
«Ένα παγκόσμιο stablecoin (ένα κρυπτονόμισμα με σχετική σταθερότητα τιμών) για συναλλαγές λιανικής θα μπορούσε να προσφέρει ταχύτερα και φθηνότερα εμβάσματα, να τονώσει τον ανταγωνισμό για πληρωμές και άρα να μειώσει το κόστος, και να στηρίξει τη μεγαλύτερη πρόσβαση στον χρηματοπιστωτικό τομέα», δήλωσε στη συνεδρίασης της G7 ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόεδρος της ομάδας δράσης.
«Ωστόσο… δημιουργούν μια σειρά από κινδύνους που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της δημόσιας πολιτικής, μεταξύ των οποίων μέτρα ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την προστασία των καταναλωτών και των προσωπικών δεδομένων, την ανθεκτικότητα του κυβερνοχώρου, τον θεμιτό ανταγωνισμό και τη φορολογική συμμόρφωση».
Αναλυτικά οι τιμές:

Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS