Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman: Σε υψηλό 10 μηνών οι εκροές κεφαλαίων στην Κίνα, στα 20 δισ. τον Ιούνιο 2019

Goldman: Σε υψηλό 10 μηνών οι εκροές κεφαλαίων στην Κίνα, στα 20 δισ. τον Ιούνιο 2019
Σε υψηλό 10 μηνών οι εκροές κεφαλαίων στην Κίνα
Στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους δέκα μήνες διαμορφώθηκαν οι καθαρές -μείον της εισροές- εκροές κεφαλαίων στις αγορές της Κίνας τον μήνα Ιούνιο 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Goldman Sachs (βασιζόμενη στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα), εν μέσω κόντρας για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον που οδήγησε -μεταξύ άλλων- στην αποδυνάμωσης του γιουάν.
Ειδικότερα, οι καθαρές εκροές ανήλθαν σε 20 δισεκ. δολάρια, έναντι καθαρών εισροών ύψους 13 δισεκ. τον Μάιο.
Σε ό,τι αφορά μόνο τις αγορές ομολόγων της χώρας, το ισοζύγιο εισροών-εκροών ήταν θετικά, στα 11 δισεκ. έναντι 16 δισεκ. δολαρίων τον Μάιο 2019.



Σύμφωνα με τη Goldman, «οι εμπορικές εντάσεις επιδεινώθηκαν τον Ιούνιο και το γιουάν υποτιμήθηκε το πρώτο εξάμηνο του μήνα, συμβάλλοντας σε αυξημένες εκροές στις αγορές της Κίνας»
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας νωρίτερα στον μήνα, τα οποία έδειχναν ότι τα συναλλαγματικά διαθέσιμα ανήλθαν σε 3.119 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, έπειτα από αύξηση 18 δισ. σε σύγκριση με τον Μάιο.
Με βάση την εκτίμηση της Goldman, σχεδόν όλη η αύξηση θα μπορούσε να αποδοθεί στη μεταβολή των συναλλαγματικών ισοτιμιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης