Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητος στο 0,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ιαπωνία: Αμετάβλητος στο 0,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, στο 0,6%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανόδου με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν επίσης ότι ο ετήσιος ΔΤΚ θα παραμείνει αμετάβλητος.
Ωστόσο, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές των τροφίμων, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, και συγκεκριμένα στο 0,6% έναντι 0,8% τον Μάιο του 2019.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,5% επιβεβαιώνοντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι τιμές αγαθών αυξήθηκαν κατά 1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, με τις τιμές των υπηρεσιών να καταγράφουν ετήσια άνοδο της τάξεως του 0,4%, ενώ αντίθετα οι τιμές μεταφορών και επικοινωνίας υποχώρησαν κατά -1,3%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας, η βιομηχανική δραστηριότητα για τον Μάιο του 2019 αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, με την παραγωγή του βιομηχανικού κλάδου να καταγράφει άνοδο της τάξεως του 2,1% σε σχέση με τον Απρίλιο.
Παράλληλα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ δραστηριότητα στον τριτογενή τομέα υποχώρησε κατά 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης