Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman, J P Morgan: H FED θα μειώσει τα επιτόκια 30/7 και η ΕΚΤ στις 25/7 θα στείλει μηνύματα

Goldman, J P Morgan: H FED θα μειώσει τα επιτόκια 30/7 και η ΕΚΤ στις 25/7 θα στείλει μηνύματα
Οι 6 βασικοί κίνδυνοι για τις αγορές με βάση την J P Morgan
H FED θα μειώσει τα επιτόκια 30 Ιουλίου και η ΕΚΤ στις 25 Ιουλίου θα στείλει μηνύματα στις αγορές για την νομισματική της πολιτική αναφέρουν η Goldman Sachs και η J P Morgan.
Η χαμηλή μεταβλητότητα στον δείκτη VIX (δείκτης μεταβλητότητας) που όταν αυξάνεται σημαίνει αύξηση ρίσκου δικαιολογείται σε κάποιο βαθμό αναφέρει η Goldman Sachs.
Με τον δείκτη S&P 500 να φθάνει τα επίπεδα των 3.000 μονάδων η μεταβλητότητα του δείκτη VIX παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όπως και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πράγματι, ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, παραμένει κοντά σε μονοψήφια επίπεδα, η μεταβλητότητα κατά το τελευταίο μήνα ήταν μόλις 8%.
Ο δείκτης VIX μπορεί να συμπεριφέρεται φυσιολογικά άπαξ και ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 κινείται κοντά στα ιστορικά υψηλά, ωστόσο είναι ενδιαφέρον ότι και στις 2400 μονάδες που ήταν ο S&P 500 ο δείκτης παραμένει κάτω από τις 10 μονάδες.
Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια του εφησυχασμού που διακρίνει την αγορά λόγω προφανώς της επερχόμενης μείωσης των επιτοκίων από την FED στις 30 και 31 Ιουλίου 2019.  
Στο βαθμό που οι προσδοκίες της μείωσης της Fed ήταν οι κινητήριες δυνάμεις της πρόσφατης αύξησης των αποτιμήσεων των μετοχών… οι επενδυτές θα εστιάσουν στο βαθμό χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Επιπλέον, τους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν επίσης διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους και θα καθοριστεί νέα προθεσμία για το Brexit.
Και ενώ η Goldman αναμένει ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα θα ολοκληρωθούν πολύ πριν από τις εκλογές του 2020, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στους επόμενους μήνες να υπάρξουν εξάρσεις και εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο.


Οι 6 βασικοί κίνδυνοι για τις αγορές με βάση την J P Morgan

Οι 6 βασικοί κίνδυνοι για τις αγορές με βάση την J P Morgan είναι
1)Νομισματικές προσδοκίες.
 Εάν οι μεγάλες επικείμενες αποφάσεις (στις 25 Ιουλίου από την ΕΚΤ και στις 31 Ιουλίου από την FED) απογοητεύσουν, η διαδικασία αύξησης των αποτιμήσεων θα μπορούσε να διακοπεί (ή να αντιστραφεί)
2)Κέρδη.
Οι κίνδυνοι για τα κέρδη έχουν μειωθεί κάπως τις τελευταίες ημέρες.
Ο ρυθμός αύξησης των δανείων είναι ένας από τους καλύτερους υπολογισμούς της οικονομικής δραστηριότητας και αυτό ήταν ένα θετικό στοιχείο στα κέρδη των τραπεζών.
3)Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ουσιώδεις διαπραγματεύσεις δεν φαίνεται να πραγματοποιούνται, αλλά καμία πλευρά ΗΠΑ και Κίνα δεν είναι πολύ πρόθυμη να κλιμακώσει τις εντάσεις αυτή τη στιγμή.
4)Η παγκόσμια ανάπτυξη.
Τα τελευταία δεδομένα η παγκόσμια ανάπτυξη κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι τάσεις μπορεί να σταθεροποιηθούν.
5)Οι ΗΠΑ μπορεί να συνεχίσουν να απειλούν χώρες εκτός Κίνας αλλά δεν φαίνεται ότι θα επιβάλλουν νέους δασμούς.
6) Η δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ είναι περίπλοκο θέμα λόγω των ορίων του χρέους  

Η στάση της FED

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν εξαρτάται πλέον από τα δεδομένα, αλλά από τις πολιτικές παρεμβάσεις.
Είναι δεδομένο ότι σε κάποιο χρονικό σημείο στο μέλλον η οικονομία θα συρρικνωθεί και μια ύφεση θα πλήξει την αμερικανική οικονομία, αυτός είναι ένας επαρκής λόγος για την Fed να μειώσει τα επιτόκια οδηγώντας τον δείκτη VIX προς την ζώνη των 10 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης