Πέτσας: Μείωση του ΕΝΦΙΑ και πάταξη της υπερφορολόγησης οι βασικοί στόχοι

Πέτσας: Μείωση του ΕΝΦΙΑ και πάταξη της υπερφορολόγησης οι βασικοί στόχοι
Οι 120 δόσεις είναι ρύθμιση που επιβάλλεται στην ιδιωτική οικονομία, γι' αυτό και σκοπός είναι να εφαρμοστεί και στις επιχειρήσεις
Τη δέσμευση της ΝΔ να σταματήσει την υπερφορολόγηση και να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ σε δύο φάσεις, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Μιλώντας στον Σκάι ο κ Πέτσας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νομοσχέδια από τότε που ήταν αντιπολίτευση, ενώ το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και στην πορεία φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί πρώτο.
"Σκοπός να είναι ψηφισμένα και σε λειτουργία από τον Αύγουστο," είπε. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι δανειστές δεν εκφράζουν αντίρρηση για το φορολογικό, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι απλώς ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά είναι μεταρρυθμιστική τομή. Όπως εξήγησε το σχέδιο για την φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας.
Σχολιάζοντας δηλώσεις πολλών εταίρων και θεσμών περί διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αφορολόγητο, αλλά με την φορολογητέα ύλη που δεν δηλώνεται.
Μάλιστα τόνισε ότι για αυτό πρέπει να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, με πρώτο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Κατά τον κ. Πέτσα οι 120 δόσεις είναι ρύθμιση που επιβάλλεται στην ιδιωτική οικονομία, γι' αυτό και σκοπός είναι να εφαρμοστεί και στις επιχειρήσεις.
Επιπρόσθετα, εξέφρασε πως στόχος είναι το επιτόκιο να μειωθεί στο 3%.
"Εφόσον δείξουμε δείγματα γραφής οι δανειστές θα αποφασίσουν μείωση στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα", τόνισε, ενώ η μείωση πλεονασμάτων θα ζητηθεί από την κυρία Μέρκελ.
Όσον αφορά την εγκληματικότητα εντός πανεπιστημιακών χώρων εξέφρασε την άποψη πως τα πανεπιστήμια θα γίνουν ξανά όπως πρέπει να είναι όλοι οι δημόσιοι χώροι με την αστυνομία να μπορεί να παρεμβαίνει.
To πρόβλημα δεν είναι στο κράτος. Υπάρχει το κράτος και λειτουργεί.
Ο κάθε υπηρεσιακός παράγοντας ζητεί όμως πολιτική καθοδήγηση από τους ηγέτες του. Αυτοί δίνουν το παράδειγμα και την κατεύθυνση, όχι για τα υπηρεσιακά θέματα αλλά για να αποφεύγονται σφάλματα κι ολιγωρίες, εκτίμησε κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά την ισχυρή σεισμική δόνηση που χτύπησε χθες Παρασκεύη την Αθήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η Κυβέρνηση έπραξε με βάση τα παραπάνω, με τον ίδιο τρόπο τόσο στη Χαλκιδική όσο και στον σεισμό της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS