Δήμος Αθηναίων: Έλεγχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για τυχόν ζημιές από το σεισμό - Ζημιές σε 15 κτίρια της Αθήνας

Δήμος Αθηναίων: Έλεγχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για τυχόν ζημιές από το σεισμό - Ζημιές σε 15 κτίρια της Αθήνας
Εντοπίστηκαν 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια που ο δήμος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα 
Συνεχίζουν τους ελέγχους σε εγκαταλελειμμένα κτίρια τα 30 κλιμάκια μηχανικών του Δήμου της Αθήνας ώστε να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν περισσότερα προβλήματα από το χθεσινό (19/7) σεισμό των 5,1 ρίχτερ στην Αθήνα.
Τα κλιμάκια ελέγχουν δημοτικές υποδομές και βρεφονηπιακούς σταθμούς ώστε να υπάρχει ακριβής εικόνα των ζημιών από τον σεισμό και να αποκλειστούν τα σημεία μεγάλης επικινδυνότητας, από πεζούς και αυτοκίνητα.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας έχει θέσει τον μηχανισμό του δήμου Αθηναίων σε επιφυλακή, ενώ επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών του δήμου Αθηναίων, σημεία της πόλης που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Ζημιές σε 15 κτίρια της Αθήνας από τον σεισμό

Σύμφωνα με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων, που συνεδρίασε υπό τον γενικό γραμματέα του δήμου Λευτέρη Καστανάκη, οι ζημιές είναι περιορισμένες και παρατηρούνται, έως τώρα, σε 15 κτίρια σε όλη την πόλη, στη συντριπτική τους πλειονότητα εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα.
Σε 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια, που ο δήμος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα, συνεργεία ολοκλήρωσαν την επανατοποθέτηση της ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης για πεζούς και αυτοκίνητα.
Από τους ελέγχους και τις αυτοψίες διαπιστώθηκε πτώση σοβάδων και μερική κατάρρευση δομικών στοιχείων κτιρίων στα ακόλουθα σημεία:
Αιόλου 36 - Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης / Αισχύλου 9 / Αρχιμήδους 17 / Ερμού 90 / Καππαδοκίας 22 / Κεραμεικού 50 / Λαμπάκη 49 / Μοναστηράκι - Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου / Μυκάλης και Κεραμεικού / Πειραιώς 90 / Πραξιτέλους 13 / Τριών Ιεραρχών και Πάδοβα / Χρ. Λαδά και Σταδίου / Φυλής 121 / Ψαρών 34.

Έλεγχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στους 72 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα οπότε και θα ξανα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS